Το σινιάλο με τα φώτα για μπλόκο είναι νόμιμο (;) στις Η.Π.Α.

Το σινιάλο με τα φώτα για μπλόκο είναι νόμιμο (;) στις Η.Π.Α.

H αθώωση οδηγού που έκανε σινιάλο σε άλλους για να προειδοποιήσει για μπλόκο της τροχαίας δημιουργεί ένα ενδιαφέρον δεδικασμένο στις Η.Π.Α.

Δικαστήριο των Η.Π.Α. αθώωσε πρόσφατα οδηγό που τον Νοέμβριο του 2012 είχε κάνει σινιάλο με τα φώτα για να προειδοποιήσει άλλους οδηγούς για την ύπαρξη μπλόκου. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε ως μια μορφή ελευθερίας του λόγου, και ως εκ τούτου είναι απόλυτα νόμιμη.

Σε μπελάδες είχε μπει ο Michael Elli τον Νοέμβριο του '12 όταν συνελήφθη να προειδοποιεί αντίθετα διερχόμενους οδηγούς για μπλόκο της τροχαίας στο Missouri των Η.Π.Α. Ένα παράπτωμα που εκεί, όπως διαπίστωσε, συνοδεύεται από πρόστιμο $1,000 (€730). Η υπόθεση όμως έφτασε στο δικαστήριο και πρόσφατα εκδικάστηκε.

Ο Elli δικαιώθηκε αφού σύμφωνα με το πόρισμα του δικαστηρίου το σινιάλο με τα φώτα είναι απόλυτα νόμιμο, ένα δικαίωμα που εντάσσεται στην ελευθερία λόγου και δεν παρακωλύει το έργο της τροχαίας. Έτσι οι αστυνομικοί του Missouri έχουν διαταχθεί να μην κόβουν πλέον κλήσεις για αυτό τον λόγο. Και η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την αστυνομία άλλων πολιτειών των Η.Π.Α. που έχουν αυτή τη συνήθεια.

Στην Ελλάδα άραγε έχει φτάσει κάποια τέτοια υπόθεση στο δικαστήριο ή η τροχαία ακόμα κόβει κλήσεις για «παράνομη χρήση φώτων»;

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube