Σήμερα, το VW Golf 45άρισε

Σήμερα, το VW Golf 45άρισε

Από τις 29 Ματρίου του 1974, ένα νέο Golf παραγγέλλεται κάθε 41 δευτερόλεπτα - Με πωλήσεις 35 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, το Golf είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Volkswagen.

Το Golf, το πιο επιτυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, έγινε 45 ετών. Στις 29 Μαρτίου 1974, το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή του. Τότε, κανείς στη Volkswagen δεν πίστευε ότι ο διάδοχος του θρυλικού Σκαραβαίου θα κατέληγε να έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο και ακόμα και σήμερα να είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Με καθαρά μαθηματικούς όρους, ένα νέο Golf παραγγέλλεται κάπου στον κόσμο κάθε 41 δευτερόλεπτα, κάθε μέρα, χωρίς διακοπή, από την έναρξη παραγωγής πριν από 45 χρόνια. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 780.000 οχήματα ετησίως.

Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επέτειο, ο Ralf  Brandstätter, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen δήλωσε: «Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας μας. Αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάδειξη της VW σε έναν από τους πιο σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο δρ. Stefan Loth, διευθυντής του εργοστασίου της Volkswagen στο Wolfsburg υπογράμμισε ότι το 1974, οι εργαζόμενοί μας αντιμετώπιζαν την πρόκληση της μετάβασης από το Beetle στο Golf. Από τότε, συνεχώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την κύρια μονάδα μας και σήμερα, εκτός από το Golf, παράγουμε το e-Golf, το Golf GTE, το Golf Sportsvan και τρία επιπλέον μοντέλα εδώ στο Wolfsburg .

Ημερομηνίες – σταθμοί για το VW Golf

29 Μαρτίου 1974 Το πρώτο Golf  βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης - Έναρξη της παραγωγής
8 Ιουλίου 1974 Το Golf διατίθεται σε εκθεσιακούς χώρους των αντιπροσωπειών της Volkswagen
5 Αυγούστου 1974 Ξεκινά η παράδοση του νέου Golf στους πελάτες

Το Golf του 1974

Σχεδίαση Αμάξωμα με δύο και τέσσερις πόρτες, με ξεχωριστή πόρτα για τον χώρο αποσκευών
Εσωτερικό Πέντε θέσεις, χώρος αποσκευών 300 λίτρων, αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα
Κινητήρες 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.1 lt με  50 PS και 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 lt με 70 PS
Mετάδοση Εμπρός κίνηση, 4τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αυτόματο τριών ταχυτήτων διαθέσιμο ως προαιρετικό
Επιδόσεις 140 km/h (50 PS, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 160 km/h (70 PS, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων)
Εκδόσεις Golf και Golf L (με κινητήρα 50 PS), Golf S και Golf LS (με κινητήρα 70 PS)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube