Σημαντικές διακρίσεις για την BMW

Σημαντικές διακρίσεις για την BMW

Oι Γερμανοί ψηφίζουν… γερμανικά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μάλλον τους δικαιολογούμε

Oι Γερμανοί ψηφίζουν… γερμανικά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μάλλον τους δικαιολογούμε.

Με τρεις πρώτες θέσεις σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού του ειδικού Τύπου "Sport Auto" ανέδειξαν τρία μοντέλα της τρέχουσας γκάμας BMW στο διαγωνισμό για τα ‘Πιο Σπορ Αυτοκίνητα του 2013’.  Στην κατηγορία diesel, η BMW M550d xDrive ψηφίστηκε και πάλι Νο1, συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με πέρσι. Δύο ακόμα νίκες κατηγορίας κέρδισαν η BMW 335i Sedan και η BMW 335i Coupe. Τα βραβεία "Sport Auto" Awards 2013 απονεμήθηκαν στις 12 Ιουνίου 2013 στο Kunstmuseum στη Στουτγάρδη.
ΒΜW M550 xDrive
Με το ατού του παγκοσμίως ισχυρότερου εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα η BMW M550d xDrive υπερασπίστηκε τον τίτλο της στα φετινά Βραβεία Sport Auto. Με υπερσυμπίεση τριών σταδίων και άμεσο ψεκασμό common-rail, ο κινητήρας 3.0 L αποδίδει μέγιστη ισχύ 381 ίππων και μέγιστη ροπή 75,43 Kgm. Τα ίδια χαρακτηριστικά μοιράζονται με τις BMW M550d xDrive Sedan και BMW M550d xDrive Touring. Αυτά τα δύο μοντέλα προσφέρουν μία σπορ, συναρπαστική οδηγική εμπειρία πάντα μέσα στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της εποχής, με μέση κατανάλωση 6,2 και 6,3 lit / 100 km αντίστοιχα, στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. 
ΒΜW 335i sedan και coupe
Η BMW  πέτυχε μία ακόμα πρώτη θέση  στην κατηγορία "Σεντάν με κόστος κάτω των 50.000 Ευρώ". Για πρώτη φορά, η νέα BMW 335i  ψηφίστηκε Νο1. Ωστόσο, η φετινή επιτυχία συνεχίζει μία καθιερωμένη πλέον παράδοση αφού το προηγούμενο μοντέλο είχε ψηφιστεί το πιο σπορ στην κατηγορία του τρεις συνεχόμενες φορές τα προηγούμενα χρόνια. Παρομοίως, στην κατηγορία με τίτλο "Coupe με κόστος κάτω των 50.000  Ευρώ" η κυριαρχία της BMW ήταν ξεκάθαρη. Στη φετινή ψηφοφορία, η BMW 335i Coupe επικράτησε στην κορυφή της κατηγορίας της για τρίτη συνεχόμενη φορά. Βασική ομοιότητα μεταξύ των δύο επαναλαμβανόμενων νικητών και αποφασιστικός παράγοντας της επιτυχίας τους είναι ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo των 306 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube