SEAT: Έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2021

SEAT: Έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2021

Τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία τη σημείωσε η SEAT το 2018. 

Η SEAT θα έχει κατασκευάσει έξι ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα μέχρι το 2021 και θα αναπτύξει και ένα entry-level ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η είσοδος στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα ξεκινήσει με μια ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου πόλης Mii αργότερα μέσα στο 2019. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο el-Born θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια το 2020, μετά το hatchback της Volkswagen ID και θα γίνει το δεύτερο μοντέλο της ομάδας Volkswagen που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB.

Ακόμη, η νέα γενιά του Seat Leon, καθώς και το Tarraco, θα είναι διαθέσιμα σε plug-in hybrid εκδόσεις, ενώ αντίστοιχες εκδόσεις θα έχουν και τα Cupra Leon και την έκδοση παραγωγής του Cupra Formentor Concept.
Αυτό το τελευταίο θα κατασκευάζεται εξ'ολοκλήρου στο εργοστάσιο της μάρκας στο Martorell της Ισπανίας.

Η SEAT είχε προγραμματίσει να έχει αρχικά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2020, αλλά στη συνέχεια, ακολουθώντας τη γενικότερη στρατηγική του Volkswagen Group, επιτάχυνε τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα θα ηγηθεί στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ανάλογης της MEB αλλά στην οποία θα βασίζονται μικρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του VW Group και των οποίων η τιμή δεν θα ξεπερνά τα € 20.000. 

Η SEAT αποκάλυψε επίσης ότι το 2018 ήταν μια χρονιά που σημείωσε επιδόσεις-ρεκόρ, με κέρδη μετά φόρων στα € 294 εκατ. που μεταφράζεται σε αύξηση 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην 68χρονη ιστορία της μάρκας. Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε κατά 93,2% στα € 223 εκατ., ενώ ο κύκλος εργασιών έφτασε τα € 9,991 δισ.  Ήταν 4,6% υψηλότερος από ό, τι το 2017 και αυξήθηκε κατά 33% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube