Σε… τροχιά απογείωσης η Suzuki

Σε… τροχιά απογείωσης η Suzuki

Η Suzuki θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο της στην περιοχή Shizuoka, ένα τριθέσιο ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης για λογαριασμό της SkyDrive.

Η Suzuki ανοίγει τα φτερά της και ετοιμάζεται να πετάξει μετά την συμφωνία με την SkyDrive , η οποία προβλέπει την κατασκευή των ιπτάμενων οχημάτων της δεύτερης σε ένα από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία.

Η SkyDrive είναι επί του παρόντος μια από τις σημαντικότερες εταιρείες που εργάζονται στην ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων τύπου eVTOL και αξίζει να σημειώσουμε ότι δέχθηκε πρόσφατα μια σημαντική επενδυτική ενίσχυση από την Toyota. Το εργοστάσιο της Suzuki που θα χρησιμοποιήσει για την παραγωγή των οχημάτων της είναι αυτό που βρίσκεται στην επαρχία Shizuoka της Ιαπωνίας.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε με τη SkyDrive. Θα κάνουμε φιλόδοξα βήματα προς την ανάπτυξη προϊόντων ανώτερης αξίας, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση της εναέριας κινητικότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της Suzuki, Toshihiro Suzuki.

Suzuki SkyDrive

Στην σχετική ανακοίνωσή της, που έγινε την ώρα που η φετινή αεροπορική έκθεση του Παρισιού βρίσκεται σε εξέλιξη, η Suzuki αναφέρει ότι η παραγωγή των eVTOL θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2024.

Το ιπτάμενο όχημα που θα κατασκευάσει η SkyDrive είναι ένα τριθέσιο eVTOL που κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Θα μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητες έως και 100 km/h και έχει δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

«Στην προσπάθειά μας να κατασκευάζουμε με συνέπεια ασφαλή και υψηλής ποιότητας αεροσκάφη για τον κόσμο, είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη τεχνογνωσία που θα αποκτήσουμε από τη συνεργασία μας με τη Suzuki, έναν παγκόσμιο ηγέτη στη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων», πρόσθεσε από την πλευρά της στην ανακοίνωση, η SkyDrive.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube