Σε Ρώσο μεγιστάνα το 99% του Nürburgring

Σε Ρώσο μεγιστάνα το 99% του Nürburgring

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Viktor Kharitonin εξαγόρασε ακόμη 19% από τις μετοχές του Nürburgring, ανεβάζοντας το ποσοστό ενδιαφέροντός του στο 99%.

Το φημισμένο σιρκουί του Nürburgring αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα το 2014, αλλά τελικά επιλύθηκαν με την εξαγορά του 80% των μετοχών του από το δισεκατομυριούχο Viktor Kharitonin.

Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmstandard, ο Kharitonin αύξησε το μερίδιό του στη μετοχική βάση της Πράσινης Κόλασης στο 99%, αύξηση που του στοίχισε €38 εκατ. Στο σύνολο, το δημοσίευμα του Forbes Russia αναφέρει ότι το συνολικό τίμημα που κατέβαλε ο Kharitonin για την εξαγορά ολόκληρου σχεδόν του μετοχικού πακέτου του Nürburgring ανέρχεται στα €77 εκατ. Το υπόλοιπο 1% ανήκει στην GetSpeed, γερμανική εταιρεία που διοργανώνει track days στις πίστες του Nürburgring και του Spa-Francorchamps.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η πίστα δεν φιλοξένησε το γερμανικό Grand Prix του 2015, εξαιτίας των «οικονομικών προβλημάτων» με τους παράγοντες της F1, σύμφωνα με τον Kharitonin. Τα καλά νέα όμως είναι και πάντα σύμφωνα με το ρωσικό Forbes, ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θέλει να έρθει σε συμφωνία με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της F1, Bernie Ecclestone, για να επανέλθει το ιστορικό σιρκουί στο καλαντάρι του 2017.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, μπορεί να δούμε την επαναφορά δύο Grand Prix μέσα στη Γερμανία, ασχέτως αν το ένα θα ονομάζεται «Ευρώπης», όπως και παλιότερα. Για το πρωτάθλημα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, απλώς να θυμίσουμε ότι το Γερμανικό Grand Prix του 2016, 12ος γύρος της χρονιάς, θα γίνει στις 31 Ιουλίου στο Hockenheimring.

[Πηγή Forbes Russia μέσω autoweek.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube