Σε μεγάλο δίλημμα η Fiat

Σε μεγάλο δίλημμα η Fiat

Σε μπελάς εξελίσσεται για την Fiat η επόμενη γενιά του 500

Η επόμενη γενιά του 500 είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο της το 2015, αλλά μέχρι τότε η Fiat πρέπει να βρει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μέγεθος που πρέπει να έχει η επόμενη γενιά του μοντέλου.

Με το λανσάρισμα του 500 στις ΗΠΑ, η αμερικανική αγορά έγινε η μεγαλύτερη του μοντέλου για την χρονιά που μας πέρασε (43.772 κομμάτια) και απέκτησε ταυτόχρονα και ισχυρή άποψη για το πώς πρέπει να είναι η επόμενη γενιά του μοντέλου. Αρκετά στελέχη της Fiat Βορείου Αμερικής απαιτούν η δεύτερη γενιά του σύγχρονου 500 να μεγαλώσει για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται εδώ, καθώς εάν το Fiat 500 μεγαλώσει σε διαστάσεις θα αλλάξει η θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά, πράγμα που η Fiat δεν θέλει να συμβεί στο δεύτερο πιο κερδοφόρο μοντέλο της μετά το Panda.

Προς το παρόν, δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τη σχεδίαση της επόμενης γενιάς του μοντέλου, αλλά αναμένεται να είναι μια φυσική εξέλιξη του υπάρχοντος πετυχημένου σχεδίου. Επίσης, από την στιγμή που το νέο μοντέλο θα σχεδιαστεί στο Τορίνο από Eυρωπαίους, μάλλον θα έχουν και τον πρώτο λόγο όσον αφορά το μέγεθός του.

Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Fiat και πρέπει να βρεθεί λύση είναι το που θα κατασκευάζεται το μοντέλο. Μία λύση είναι η κατασκευή όλων των 500 στο εργοστάσιο της Πολωνίας, εκεί που φτιάχνεται δηλαδή μόνο το ευρωπαϊκό, για να «ελευθερωθεί» το εργοστάσιο της Fiat στο Μεξικό που κατασκευάζει τα 500 για τις αγορές της Β. Αμερικής, της Ν. Αμερικής και της Κίνας. Με την κίνηση αυτή, επιτρέπει στο εργοστάσιο του Μεξικού να κατασκευάσει το μελλοντικό 5θυρο 500, που θα μειώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του 500 και του 500L. Το νέο μοντέλο θα το δούμε στις αγορές το 2016 και θα ανήκει στην κατηγορία των σουπερμίνι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube