Σε δημοπρασία το ρολόι του Steve McQueen από την ταινία Le Mans [video]

Σε δημοπρασία το ρολόι του Steve McQueen από την ταινία Le Mans [video]

Η τιμή του θρυλικού ρολογιού της TAG Heuer αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 1.000.000 δολάρια. 

Αν είστε έτοιμοι να διαθέσετε ένα σημαντικό ποσό για να αποκτήσετε ένα όντως σπάνιο συλλεκτικό ρολόι, ιδού η ευκαιρία.Το ρολόι-μύθος «Monaco» της TAG Heuer, που φορούσε ο Steve McQueen στην ταινία Le Mans βγαίνει σε δημοπρασία στις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για το αυθεντικό, όχι ένα από τα αντίγραφα -που κοστίζουν περίπου €6.000.

Ο τετράγωνος χρονογράφος με το μεταλλικό μπλε καντράν, την ορθογώνια κάσα, τους κόκκινους και γαλάζιους δείκτες και το κυρτό κρύσταλλο έγραψε ιστορία όταν τον λάνσαρε η Ηeuer, αφού δεν ήταν συμβατός με τους κώδικες αισθητικής της ωρολογοποιίας της εποχής εκείνης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έκανε καλή εμπορική καριέρα. 

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας ο Steve McQueen το δώρισε στον επικεφαλής μηχανικό του φιλμ, αλλά και προσωπικό του μηχανικό ο οποίος μόλις τώρα αποφάσισε να το αποχωριστεί. 

O oίκος δημοπρασιών Phillips δεν αποκαλύπτει την τιμή εκκίνησης, ωστόσο εκτιμητές αναφέρουν ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει εύκολα το 1.000.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube