Σε δημοπρασία η τελευταία Porsche 911 Speedster στη μάχη κατά του κορονοϊού

Σε δημοπρασία η τελευταία Porsche 911 Speedster στη μάχη κατά του κορονοϊού

Είναι το τελευταίο από τα 1.948 συλλεκτικά κομμάτια που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. 

Για να γιορτάσει τα 70 της χρόνια, η Porsche είχε αποκαλύψει μια ειδική έκδοση της 911 Speedster. Το αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από την 356 Speedster, έτυχε θερμότατης υποδοχής και αναγνώρισης.

Με τον ίδιο 4λιτρο flat-six που βρίσκουμε κάτω από το καπό των 911 GT3 και GT3 RS, το αυτοκίνητο αποδίδει 509 άλογα και 470 Nm, και λέγεται ότι εκπέμπει ένα μοναδικό soundtrack από τις πεταλούδες και την ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση. Το μοτέρ δε, είναι αποκλειστικά και για την περίπτωση συνδυασμένο με ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν GT Sport.

pros

Η Porsche αναφέρει ότι η 911 Speedster χρειάζεται για να πιάσει τα 100 km/h από στάση μόλις 3,8” δευτερόλεπτα, στο δρόμο για την τελική ταχύτητα των 309 km/h. Το αυτοκίνητο εξελίχτηκε από τη Porsche Motorsport, και διαθέτει χαμηλό κόψιμο σε παρμπρίζ και πλευρικά κρύσταλλα, καθώς και χειροκίνητη υφασμάτινη κουκούλα. Τα streamliners στο πίσω μέρος της καμπίνας είναι ανθρακονημάτινα, όπως και ο εμπρός προφυλακτήρας και τα δύο καπό.

Η έμφαση στη μείωση του βάρους εντοπίζεται μέχρι και στα χερούλια της πόρτας που έχουν δώσει τη θέση τους σε λουριά, όπως και στα δυχτάκια αντί για τις κλασικές τσέπες. Όσον αφορά το διάκοσμο, μαύρο δέρμα με κόκκινες ραφές ντύνει όλο το σαλόνι, ενώ ραφτή κόκκινη είναι και η αναγραφή «Speedster» στα προσκέφαλα. Στο ίδιο μήκος κύματος της μείωσης του βάρους, ο κλιματισμός απουσιάζει. Η Porsche στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου αναφέρει ότι ζυγίζει 1.465 kg.

porsc

Η Porsche 911 Speedster παρήχθη μόνον σε 1.948 και διατέθηκε παγκοσμίως… μαζί και ένα σπέσιαλ, δικό της ρολόι Speedster Chronograph.

Τώρα η Porsche ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον οίκο RM Sotheby’s θα βγάλει σε δημοπρασία την τελευταία (1.948η)Speedster ώστε τα έσοδα να διατεθούν στις ΗΠΑ στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Η δημοπρασία θα γίνει σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, ενώ παράλληλα θα δημοπρατηθεί και ένας από τους χρονογράφους που διατίθενται μαζί με το αυτοκίνητο. 

rolo

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube