Σε δημοπρασία η Alfa Romeo Spider του Muhammad Ali

Σε δημοπρασία η Alfa Romeo Spider του Muhammad Ali

Ο μποξέρ αγόρασε το ιταλικό roadster το 1976 ως δώρο για την τρίτη γυναίκα του.

H Alfa Romeo Spider Veloce Series II (1976) που είχε αγοράσει ο διάσημος μποξέρ Muhammad Ali πωλείται στις Η.Π.Α., έχοντας μόλις δύο ιδιοκτήτες στο ιστορικό της.

Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο "Running with the Champ" του Tim Shanahan, στενού φίλου και μάνατζερ του Muhammad Ali, ο θρύλος του μποξ αγόρασε την συγκεκριμένη Spider το 1976 για την τρίτη γυναίκα του Veronica Porché, μαζί με μια Rolls Royce Corniche. Το μοντέλο παρέμεινε για δύο χρόνια στο γκαράζ καθώς η γυναίκα του Ali ήξερε να οδηγεί μόνο αυτόματα αυτοκίνητα. Έτσι, ο Muhammad Ali έκανε δώρο την Alfa Romeo στον Tim Shanahan που κράτησε το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα.

Alfa Romeo

Το ιταλικό roadster που αντικατέστησε την Duetto, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με ασημί εξωτερική απόχρωση που ανανεώθηκε πρόσφατα, μαύρη υφασμάτινη οροφή, ξύλινο τιμόνι και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 2,0 λίτρων που συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, έχοντας γράψει 130.000 km στο οδόμετρο. Το μοντέλο πατά πάνω σε ελαστικά Michelin MXV radial (185/65R14) με τις εργοστασιακές ζάντες, ενώ έχει δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς.

Μαζί με το αυτοκίνητο ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας με την υπογραφή του Muhammad Ali και ένα αντίγραφο του βιβλίου "Running with the Champ". Η τιμή της Alfa Romeo Spider στο ebay είναι 35.744 ευρώ με τη δημοπρασία να κλείνει σε δύο μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube