Σε δημοπρασία η μοναδική Lotec Mercedes-Benz C1000

Σε δημοπρασία η μοναδική Lotec Mercedes-Benz C1000

Ο οίκος δημοπρασιών RK Motors θα βγάλει στο «σφυρί» ένα μοναδικό supercar.

To 1990, ένας επιχειρηματίας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλησε να αποκτήσει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου. Επικοινώνησε με την Mercedes-Benz και εκείνη με την σειρά της με τον γερμανό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων και supercars Lotec. Η συνεργασία των δύο γερμανών κατασκευαστών απέφερε μετά από πέντε χρόνια ένα μοναδικό, στην κυριολεξία, supercar που κόστισε στον επιχειρηματία 3,5 εκ. δολάρια.

Το Lotec Mercedes-Benz C1000 πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του, του Carbon fiber (ανθρακονημάτινο), και από την ισχύ των 1.000 ίππων του κινητήρα. Ο V8 κινητήρας των 5,6 λίτρων της Mercedes-Benz εφοδιάζεται με δύο τουρμπίνες της Garrett και συνδυάζεται με 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο πανάλαφρο C1000 των 1.080 Kg δεν είναι απλά ακόμα και σήμερα επίκαιρες, αλλά κορυφαίες όταν κάνουμε λόγο για τελική ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα, για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h απαιτούνται 3,4 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 431 km/h, 1,6 km/h περισσότερα από την Bugatti Veyron SS.

Παρά το γεγονός ότι το βάρος είναι ιδιαίτερα συγκρατημένο, η διθέσια καμπίνα του περιλαμβάνει δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με ζώνες τριών σημείων, κλιματισμό, ρυθμιζόμενα πεντάλ, ρυθμιζόμενο τιμόνι και χώρο αποσκευών.

Η δημοπρασία αυτού του σπάνιου και μοναδικού supercar θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση του οίκου RK Motors που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 1 και 1,3 εκ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube