Σαουδάραβας πρίγκιπας: Επιτρέψτε στις γυναίκες να οδηγούν! [video]

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Επιτρέψτε στις γυναίκες να οδηγούν! [video]

Ένας προοδευτικός πρίγκιπας και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στις γυναίκες να οδηγούν.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα που απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, αλλά στις 30 Νοεμβρίου, ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal επικοινώνησε μέσω Twitter με τους 5,4 εκατ. followers που έχει, γράφοντας «Σταματήστε τον τσακωμό. Είναι πια καιρός για τις γυναίκες να οδηγούν».

Λίγη ώρα ύστερα από το Tweet του, το γραφείο του πρίγκιπα Alwaleed έδωσε στη δημοσιότητα 4σέλιδη δήλωση περιγράφοντας τους διάφορους λόγους για τους οποίους η γυναίκες θα έπρεπε να οδηγούν στη χώρα. Στη δήλωση, ο Alwaleed λέει, «Αποκλείοντας μια γυναίκα από την οδήγηση, σήμερα αποτελεί θέμα δικαιωμάτων, παρόμοιο με εκείνο που τους στερούσε την πρόσβαση στην εκπαίδευση ή τους απαγόρευε να έχουν ατομική ανεξάρτητη ταυτότητα».

Η δήλωση εκφράζει επίσης τη σημαντικότητα της άρσης της απαγόρευσης όσον αφορά οικονομικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Ο Alwaleed είπε για το θέμα, «[Οι γυναίκες αναγκάζονται] να παραμένουν εξαρτώμενες από μισθωμένους οδηγούς, μια εναλλακτική που επιβαρύνει το εισόδημα της οικογένειας ή να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ταξί που είναι επίσης ακριβά και οδηγούνται από ξένους οδηγούς», καταστάσεις που θεωρούνται από πολλούς μουσουλμάνους ως παραβίαση του νόμου της Σαρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς... εκτονώνονται οδηγικά οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία [video]

Το Aljazeera αναφέρει ότι δισεκατομμύρια δολάρια στραγγίζουν τη σαουδαραβική οικονομία από την εκτεταμένη χρήση αλλοδαπών οδηγών. Μολονότι ο πρίγκιπας Alwaleed δεν κατέχει πολιτικό αξίωμα στη χώρα, ο ίδιος διατηρεί σημαντικά συμφέροντα σε εθνικές και διεθνείς εταιρείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube