Σαμουράι η νέα BMW M2 Competition [video]

Σαμουράι η νέα BMW M2 Competition [video]

Δείτε τη νέα BMW M2 των 410 ίππων να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ κοψίματος καλαμιών με ένα κατάνα.

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο καθηγητής πολεμικών τεχνών Isao Machii έκανε ρεκόρ Guinness κόβοντας μέσα σε ένα λεπτό με το κατάνα του, 87 αχυρένια «καλάμια».

Όπως λέει και η BMW M όμως, τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να καταρρίψει το ρεκόρ του κ. Machii με τη νέα BMW M2 Competition. Για να το πετύχει αυτό τοποθέτησε ένα κατάνα στην άκρη του πίσω προφυλακτήρα και άρχισε την δοκιμασία.

Τελικά, όχι μόνο κατάφερε να πλησιάσει τον Ιάπωνα δάσκαλο, αλλά τελικά του έσπασε και το ρεκόρ κόβοντας 117 αχυρένια «καλάμια» μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της νέας M2 Competition βρίσκεται μια ελαφρώς εξημερωμένη έκδοση του 3λιτρου, 6κύλινδρου σε σειρά, διτούρμπινου κινητήρα των Μ3/Μ4. Ο S55 αποδίδει εδώ 410 PS και 56,1 kgm ροπή, δηλαδή 21 PS λιγότερο απ’ ό,τι στις Μ3/Μ4 αλλά με την ίδια ροπή, ενώ το κέρδος σε σχέση με την απλή Μ2 είναι 40 PS.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η BMW για τη νέα M2 Competition είναι 0-100 km/h σε 4,4” με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και 4,2” με το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη Μ DCT. Και στις δύο εκδόσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να ανέβει στα 280 km/h με το έξτρα πακέτο Μ Driver’s Package.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube