Rolls-Royce: Παράνομο το φωτιζόμενο Spirit of Ecstasy στην Ευρώπη

Rolls-Royce: Παράνομο το φωτιζόμενο Spirit of Ecstasy στην Ευρώπη

Η Rolls-Royce το αποσύρει από την αγορά της Ευρώπης και καλείται να το αντικαταστήσει σε όλα τα αυτοκίνητά της.

Το φωτιζόμενο "Spirit of Ecstasy" που κοσμεί το καπό των Rolls-Royce ως μια προαιρετική επιλογή εξοπλισμού, είναι πλέον παράνομο σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης, αναγκάζοντας την βρετανική φίρμα να το αποσύρρει από την αγορά της Ευρώπης και να το αντικαταστήσει σταδιακά σε όλες τις Rolls-Royce που κυκλοφορούν στη Γηραιά Ήπειρο.

Το φωτιζόμενο γλυπτό/έμβλημα έκανε πρεμιέρα στο φουτουριστικό πρωτότυπο Rolls-Royce 103EX το 2016, και μέχρι το 2019 ήταν διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός για ολόκληρη τη γκάμα (Phantom, Ghost, Wraith, Dawn και Cullinan) με κόστος £3.500 (3.871).

Λόγω της αυστηρής νομοθεσίας της ΕΕ για μείωση της φωτορύπανσης, η Rolls-Royce είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει με όλους τους ιδιοκτήτες μοντέλων της που έχουν το φωτιζόμενο έμβλημα ώστε να το αφαιρέσει και να το αντικαταστήσει με ένα απλό "Spirit of Ecstasy" αποζημιώνοντάς τους για αυτή την αλλαγή. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά και για τη Μ.Βρετανία, ενώ δεν επηρεάζονται πελάτες από άλλες αγορές του κόσμου.

Εκπρόσωπος της Rolls-Royce δήλωσε: «Από τον Φεβρουάριο του 2019 στείλαμε ενημέρωση στους αντιπροσώπους μας ότι η επιλογή ενός φωτιζόμενου Spirit of Ecstasy αφαιρείται από τους καταλόγους μας. Δεν θα πωλείται πλέον σε πελάτες. Βγήκε από τη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού. Δυστυχώς ενημερώνουμε ήδη τους πελάτες μας πως είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να αφαιρέσουμε το φωτιζόμενο Spirit of Ecstasy από τα αυτοκίνητά τους. Το θεωρήσαμε ηθική υποχρέωσή μας. Διαθέσαμε αυτή την επιλογή με καλή πρόθεση. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να την αφαιρέσουμε χωρίς να έχουμε κάνει κάτι λάθος.»

Δε γνωρίζουμε αν η νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με τη φωτορύπανση οδηγήσει και άλλες εταιρείες να αποσύρουν από την αγορά τα δικά τους φωτιζόμενα εμβλήματα, όπως για παράδειγμα η Bentley που έχει παρόμοιο φωτιζόμενο B (αν και με μικρότερης έντασης φως) στο καπό της Continental Flying Spur.

[Πηγή: Daily Mail]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube