Rivian: Ακολουθεί τα χνάρια της Tesla και θέλει να μπει στο χρηματιστήριο!

Rivian: Ακολουθεί τα χνάρια της Tesla και θέλει να μπει στο χρηματιστήριο!

Το αντίπαλο δέος της Tesla, η κατά πολλούς νέα ηλεκτρική δύναμη στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Rivian, βρίσκεται ένα βήμα πριν την είσοδο της στο χρηματιστήριο...

Η είσοδος της νεοσύστατης Rivian στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να επιτευχθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου η «ηλεκτρική» start-up, να περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αντλώντας κεφάλαια αξίας 50 δισ. δολαρίων!

Σύμφωνα με επενδυτικούς κύκλους, από το πλήθος των νεοσύστατων τεχνολογικών εταιρειών που επιθυμούν την ένταξη τους στο χρηματιστήριο, η Rivian, είναι η πιο ελπιδοφόρα ή αλλιώς μια μετοχή που θα αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτήν.

r1

Βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή των πολυαναμενόμενων R1T Pickup και R1 SUV, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 8 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, ενώ εταιρείες κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας όπως η Amazon, η Ford, η Climate Pledge Fund, η Fidelity Management & Research Company κ.α., είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν επενδύσει δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Rivian.

Η αξία της εταιρείας τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτιμάται από οικονομικούς κύκλους κοντά στα 27,6 δισ. δολάρια. Δεν είναι άσχημα για μία «start-up»… 

r2

Σε περίπτωση που όλα προχωρήσουν βάσει σχεδίου για τη Rivian και «εισβάλλει» στο αμερικανικό χρηματιστήριο η αξία της εταιρείας θα εκτοξευτεί βάλλοντας ευθέως ουσιαστικά κατά της Tesla. Άλλωστε και ο ίδιος ο Elon Musk εάν υπάρχει μία ανταγωνιστική εταιρεία η οποία «φοβάται» αυτή είναι η Rivian. 

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, σε όσους τυχόν δε γνωρίζουν, ότι η Rivian έχει ήδη συμφωνήσει με την Amazon για την κατασκευή 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών μεταφοράς εμπορευμάτων έως το 2030, εκ των οποίων 10.000 θα βρίσκονται στους δρόμους από το επόμενο κιόλας έτος!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube