Ripsaw EV3-F4: Πωλείται και ο Θεός… βοηθός!

Ripsaw EV3-F4: Πωλείται και ο Θεός… βοηθός!

Όταν πλέον οι πλούσιοι αυτού του κόσμου βαριούνται ακόμα και τα πιο σκληροπυρηνικά τζίπ της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, στρέφονται… στα τανκς. Ας ελπίσουμε ότι η χρήση του συγκεκριμένου θα περιοριστεί μονάχα για «παιχνίδι».

Έχουμε δει κατά καιρούς να πωλούνται... τα πάντα σε δημοπρασίες. Σπάνια όμως έχουμε συναντήσει περιπτώσεις όπου πωλείται ένα τανκ! Ναι καλά διαβάσατε. Ο οίκος δημοπρασιών Hemings βγάζει στο σφυρί το εικονιζόμενο Ripsaw EV3-F4 της Howe & Howe, με τιμή εκκίνησης, τα 425.000 δολάρια.

Η εταιρεία Howe & Howe έχει την εμπειρία και τη γνώση πάνω στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς κατασκευάζει εδώ και αρκετά χρόνια στρατιωτικά οχήματα. Μάλιστα, η εν λόγω φίρμα δημιουργεί κατά παραγγελία τέτοιου είδους προϊόντα ακόμα και για ιδιώτες πελάτες!

howe

Ευτυχώς, το συγκεκριμένο τανκ που δημοπρατείται δε διαθέτει κάποιο σύστημα όπλων, όχι όμως ότι δε μπορεί να εφοδιαστεί αν το θελήσει κανείς. Θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι η έκδοση «δρόμου» από την άποψη ότι διαθέτει στην καμπίνα του Recaro καθίσματα (4 τον αριθμό) και αρκετές ηλεκτρικές ευκολίες, κάτι που οι αντίστοιχες «πολεμικές» εκδόσεις δεν διαθέτουν. Παραμένει όμως το ίδιο ανθεκτικό και παντός εδάφους όχημα όπως η στρατιωτική έκδοσή του! 

Το Ripsaw φέρει δυο οθόνες αφής 12’’ στο εσωτερικό του δια χειρός Garmin (και τιμόνι τύπου Yoke όπως το Tesla Model S Plaid) και πέραν της κλασσικής που εμφανίζει τις πληροφορίες για το όχημα, υπάρχει και η δεύτερη που ουσιαστικά προβάλλει ενημερώσεις από τις εξωτερικές κάμερες που εφοδιάζεται το τανκ. Επίσης, προσφέρει στο πλήρωμα 360ο view προβολή, ενώ φέρει μέχρι και θερμικές κάμερες.

howe

Για την κίνηση του οχήματος φροντίζει ένας V8 ντίζελ κινητήρας 6,6 lt (Duramax) απόδοσης 800 ίππων  με 2.033 Nm ροπής. Το Ripsaw ζυγίζει περισσότερους από 4,5 τόνους με τη Howe & Howe να τονίζει ότι είναι ένα από τα ταχύτερα οχήματα του είδους του στον κόσμο, επιτυγχάνοντας μέγιστη τελική ταχύτητα της τάξεως των 97 km/h. 

Δε γνωρίζουμε κατά πόσον μπορεί ένα τέτοιο όχημα να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους παρότι δεν φέρει βαρύ οπλισμό από την άλλη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι σε πολλές περιοχές του πλανήτη θα έκοβε τις βόλτες του άνετα και δε θα τολμούσε κανείς να πει κουβέντα. Μετά απορούν κάποιοι πως βρέθηκαν οι Ταλιμπάν με τόσα Land Cruiser στην κατοχή τους. Εδώ πωλούνται τανκς σε διαδικτυακούς πλειστηριασμούς!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube