Renault: Συμφωνία με τους εργαζόμενους για τηλεργασία έως και τρεις μέρες την εβδομάδα

Renault: Συμφωνία με τους εργαζόμενους για τηλεργασία έως και τρεις μέρες την εβδομάδα

Η πανδημία θα είναι το έναυσμα για δραματικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας παγκοσμίως.

Η Renault υπέγραψε συμφωνία με γαλλικά συνδικάτα που θα επιτρέψει σε χιλιάδες υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι για έως και τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Οι νέες ρυθμίσεις στο χώρο εργασίας θα υλοποιηθούν σε διάφορα στάδια, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2021, δήλωσε η Renault, προσθέτοντας ότι θα προσφέρει στους εργαζόμενους τεχνική υποστήριξη αλλά και εκπαίδευση σχετικά με τον βέλτιστο τρόπο εργασίας από απόσταση. 

Το «υβριδικό» αυτό σύστημα εργασίας θα είναι εθελοντικό και θα βασίζεται σε δύο ημέρες εργασίας από το σπίτι την εβδομάδα, με μια επιπλέον ημέρα κατά την κρίση του διευθυντή, πρόσθεσε η Renault.

Η εταιρεία αναμένει από 20.000 υπαλλήλους στη Γαλλία να είναι αυτοί που θα μπουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αφορά σε όλες τις θέσεις και ειδικότητες πλην αυτών που έχουν να κάνουν με τη γραμμή παραγωγής. 

Να σημειώσουμε πως η Stellantis, έχει ήδη συμφωνήσει για ανάλογες συνθήκες εργασίας με Γάλλους εργαζόμενούς της. 

Στο μέλλον, οι συνθήκες εργασίας θα αλλάξουν δραματικά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού απέδειξε πως για πάρα πολλές εργασίες δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των εργαζόμενων στο γραφείο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube