Renault – Nissan: Συνάντηση κορυφής Senard - Saikawa στο Τόκιο για το μέλλον της Συμμαχίας

Renault – Nissan: Συνάντηση κορυφής Senard - Saikawa στο Τόκιο για το μέλλον της Συμμαχίας

Θέλουμε να βάλουμε τη συνεργασία μας σε νέες πολύ πιο στέρεες βάσεις, δήλωσε ο Hiroto Saikawa.

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Hiroto Saikawa αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία, καθώς εξετάζουν τρόπους για να εδραιώσουν τη συνεργασία τους μετά την αποχώρηση του Carlos Ghosn.

Ο Senard, που ονομάστηκε πρόεδρος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τον περασμένο μήνα, θα επισκεφθεί την έδρα της Nissan στο Γιοκοχάμα για να συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας και να γνωρίσει καλύτερα τον ιαπωνικό εταίρο της.

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa είναι πρόθυμος να αναπτύξει στον Senard τις δραστηριότητες της Nissan και της Συμμαχίας γενικότερα, με στόχο  η συνεργασία να μπει σε νέες βάσεις», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση της Nissan.

Νωρίτερα, o Saikawa είχε δηλώσει στα ιαπωνικά Μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι επιθυμία του είναι να εξομαλύνει τις σχέσεις της Nissan-Renault που έχουν «στραγγαλιστεί» τους τελευταίους μήνες μετά τη σύλληψη του Ghosn στο Τόκιο και την άμεση απόλυση του ως προέδρου της Nissan. «Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να σταθεροποιήσουμε τη σχέση μας», ανέφερε ο Nikkei Saikawa. «Θέλουμε ο Senard να μάθει όσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται για τον τρόπο διοίκησης της Nissan». Ο Saikawa έχει υποστηρίξει ότι δεν είναι ακόμη καιρός να συζητήσουμε την ιδανική δομή της Συμμαχίας, αν και έχει πει ότι θέλει να συνεργαστεί στενά με τον Senard, ο οποίος πιθανότατα θα είναι και μέλος του ΔΣ της Nissan.

Να θυμίσουμε πως η  Renault κατέχει το 43,4%  της Nissan, η οποία με τη σειρά της κατέχει μερίδιο 15% χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Renault. Η γαλλική κυβέρνηση κατέχει μερίδιο 15% στη Renault.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube