Renault και Nissan επιβεβαίωσαν το μέλλον της Συμμαχίας

Renault και Nissan επιβεβαίωσαν το μέλλον της Συμμαχίας

Στη συνάντησή τους, Senard και Saikawa απέφυγαν να συζητήσουν ποιος θα αναλάβει την προεδρία της Nissan.

Nissan και Renault επιβεβαίωσαν τη σημασία αλλά και τη συνέχεια σε βάθος χρόνου της Συμμαχίας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Τόκιο ο νέος πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Hiroto Saikawa . Στη συνάντηση μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi, o Osamu Masuko.
Ωστόσο, και κατά τη διάρκεια της αρχικής δίωρης συνάντησης δεν διευκρινίστηκε ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την προεδρία της Nissan, με τα σενάρια να θέλουν τον Senard  να είναι ο επικρατέστερος.
Κάποιοι στην Ιαπωνία βλέπουν τους όρους της Συμμαχίας ως «άνισους», όμως αναλυτές επισημαίνουν πως είναι η διατήρηση και η ενδυνάμωσή της είναι η μόνη λύση για να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε αντιπάλους όπως είναι το VW Group ή η Toyota.

Η επίσκεψη του Senard στην Ιαπωνία, είναι η πρώτη ανώτατου στελέχους της Renault από τις 19 Νοεμβρίου 2018, όταν και συνελήφθη ο Ghosn με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan είπε πως δεν μίλησαν για θέματα που σχετίζονται με το ποιος θα αναλάβει την προεδρία της Nissan, ή για μια πλήρη συγχώνευση Nissan-Renault, καθώς είχαν να συζητήσουν πολύ πιο επίκαιρα και καυτά θέματα. «Υπήρχαν κάποια επιχειρησιακά ζητήματα που χρειαζόμασταν να συζητήσουμε, έτσι αυτά ήταν το επίκεντρο της συνομιλίας μας», είπε ο Saikawa.

Κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία, ο Senard φαίνεται να προσπάθησε να αποφύγει να αναφερθεί στο θέμα της προεδρίας της Nissan, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπει στο τραπέζι αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube