Renault: Δεν προέκυψε παράτυπο λογισμικό ρύπων

Renault: Δεν προέκυψε παράτυπο λογισμικό ρύπων

Η γαλλική Αστυνομία που έκανε έφοδο στα γραφεία της Renault ύστερα από βάσιμες ενδείξεις για σκάνδαλο ρύπων δεν ανακάλυψε κάποιο είδος παράτυπου λογισμικού.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικολογίας, αειφόρου Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλίας, Ségolène Royal, δήλωσε εχθές το απόγευμα προς τον Τύπο για το θέμα αυτό: «Θα ήθελα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη απάτης από άλλες φίρμες».

Πέρα από τη Volkswagen για την οποία «οι δοκιμές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη παράτυπου λογισμικού», δήλωσε η υπουργός, εχθές το απόγευμα ύστερα από τη συνεδρίαση της ανεξάρτητης τεχνικής επιτροπής που συστάθηκε για τη διερεύνηση πιθανής «εξαπάτησης της VW» στη Γαλλία. «Δεν υπάρχει παράτυπο λογισμικό στη Renault, είναι πολύ σημαντικό να το υπογραμμίσουμε», επεσήμανε η υπουργός Οικολογίας, αειφόρου Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Παρατυπίες όχι, υπερβάσεις ναι
Εκείνο που προκύπτει στα μοντέλα ντίζελ της Renault, όπως και άλλων κατασκευαστών που δοκιμάστηκαν, είναι ότι «υπάρχουν σαφείς υπερβάσεις στα πρωτόκολλα εκπομπής, τόσο του CO2 όσο και των NOx», παραδέχτηκε η υπουργός. Η γαλλική κυβέρνηση περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα εξηγήσεις από την τεχνική επιτροπή της Ségolène Royal.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δέσμης των δοκιμών δεν έχουν προς το παρόν δημοσιοποιηθεί, αναμένοντας να πραγματοποιηθούν όλα τα τεστ σε μια εκατοντάδα αυτοκινήτων. Προς ώρας, ελέγχθηκαν μόνο «22 αυτοκίνητα» από εννέα αυτοκινητικούς ομίλους: Εκτός από τους δύο Γάλλους κατασκευαστές, οι δοκιμές περιέλαβαν τις Ford, Mercedes, Opel, Toyota και BMW. Τέσσερα επιπλέον γκρουπ -Nissan, Volvo, Suzuki και FΙΑΤ- θα ακολουθήσουν. Δεν προσδιορίστηκε πότε θα περατωθούν οι δοκιμές αυτές, αν και αυτό δεν αναμένεται να γίνει πολύ γρήγορα.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube