Ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ από την ηλεκτρική SLS AMG

Ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ από την ηλεκτρική SLS AMG

Η Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive «γύρισε» στο παλιό Νίρμπουργκρινγκ σε 7’56”234. Έγινε έτσι το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στη θρυλική πίστα των 20,8 km και το μοναδικό που κατάφερε να σπάσει το άτυπο φράγμα των οκτώ λεπτών.

«Με αυτό το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της SLS AMG Electric Drive. Η AMG είναι η πρώτη εταιρία που καταφέρνει να σπάσει τα οκτώ λεπτά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, κάτι που επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τις καινοτομίες που ενσωματώνει το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Όλα Καλένιους, πρόεδρος της Mercedes AMG.

Το ρεκόρ μάλιστα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τη Mercedes-Benz, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της αγωνιστικής SLS AMG GT3 στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ. Ο οδηγός της Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive που πέτυχε το 7’56”234 ήταν ο Γερμανός Μάρκους Χοφμπάουερ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρική έκδοση της Mercedes-Benz SLS AMG διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε τροχό, οπότε είναι τετρακίνητη και έχει τη δυνατότητα να στέλνει δύναμη όπου ακριβώς χρειάζεται. Η συνολική ισχύς των τεσσάρων μοτέρ φτάνει τους 751 ίππους, ενώ η ροπή τα 102 kgm, νούμερα ικανά να την επιταχύνουν από στάση ως τα 100 km/h σε 3,9”. Πρόκειται για το δυνατότερο μοντέλο στη γκάμα της AMG, αλλά και το ακριβότερο. Οι πρώτες Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive παραγωγής θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούνιο, με τιμή που φτάνει τις €416.500 στη Γερμανία.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube