Ρεκόρ ανάπτυξης για την Kia στην Ευρώπη το 2022

Ρεκόρ ανάπτυξης για την Kia στην Ευρώπη το 2022

Η Kia σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2022 στην Ευρώπη, με το συνολικό μερίδιο αγοράς της να φτάνει στο 4,8%. Πλέον η μάρκα εισέρχεται σε νέους επιχειρηματικούς τομείς εστιάζοντας στην κινητικότητα.

Kia

Σε ένα ασαφές οικονομικό περιβάλλον που σηματοδοτείται από την πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, η Kia σημείωσε νέα ρεκόρ τόσο για τις ταξινομήσεις οχημάτων όσο και για το μερίδιο αγοράς το 2022. Η πρόοδός της καθοδηγείται κυρίως από την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων -μέρος της στρατηγικής της να γίνει μια κορυφαία παγκόσμια μάρκα βιώσιμης κινητικότητας.

Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Kia στις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχονται στις 542.423 μονάδες, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 7,9%, σε σχέση με τις 502.677 μονάδες του 2021. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, όπου οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά 4,1% το 2022. Τα στοιχεία της Kia ενισχύθηκαν από την αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τρίτο -30,9% (176.149)- των ευρωπαϊκών πωλήσεών της το 2022.

Πέρυσι η Kia σημείωσε επίσης αρκετά σημαντικά επιτεύγματα για συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο η μάρκα πέτυχε μερίδιο αγοράς ρεκόρ 6,2% και ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις για πρώτη φορά. Περαιτέρω εντυπωσιακά μερίδια αγορών ρεκόρ εξασφαλίστηκαν επίσης στην Πολωνία (8%) και στην Ισπανία (7,8%), ενώ στην Ολλανδία η Kia όχι μόνο έγινε η πιο δημοφιλής μάρκα εισαγόμενων αυτοκινήτων, αλλά η μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά με αγορά 9,7%. μερίδιο. Επιπλέον, η Kia είναι πλέον στις τρεις πρώτες μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισπανία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Κροατία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Σλοβακία.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 2022, η Kia αναβάθμισε τις διαδικασίες παραγωγής και προμηθειών της για να τις καταστήσει πιο ανθεκτικές σε παγκόσμια γεγονότα προκειμένου να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις. Για παράδειγμα, ολοκλήρωσε την αναμόρφωση της γραμμής παραγωγής της στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, εισάγοντας πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες τεχνικές παραγωγής. 

Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν η εισαγωγή 40 ρομπότ για τις εργασίες βαφής και συναρμολόγησης. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις λειτουργίες της, ενώ η θερμότητα και το νερό από το φανοβαφείο ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται εντός του εργοστασίου.

Kia

Εστίαση στην ανανεώσιμη ενέργεια
Το Kia Charge παρέχει ήδη στους οδηγούς πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με 448.829 σημεία φόρτισης σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε σημεία φόρτισης από όλους τους παρόχους μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας για απλή και εύκολη χρήση. 

Προκειμένου να ενισχυθούν τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας αυτού του δικτύου, τον Φεβρουάριο η Kia δημιούργησε μια νέα συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS), επιτρέποντας στους πελάτες της Kia Charge να χρησιμοποιούν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών και να γνωρίζουν ότι η ενέργεια που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια κάθε διαδικασίας φόρτισης  τροφοδοτείται ξανά στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ως «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια από Ευρωπαϊκούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτή η στόχευση για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα  οδήγησε την Kia τον Σεπτέμβριο να επιβεβαιώσει τα σχέδια για επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών «Δεύτερης Ζωής». Το σχέδιο είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας με την Encore, μια  start-up εταιρία της Deutsche Bahn, η οποία χρησιμοποιεί πακέτα μπαταριών από EV για την κατασκευή και τη διανομή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής. Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν μια πρωτότυπη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στο EUREF-Campus στο Βερολίνο, κατασκευασμένη εξολοκλήρου από επαναχρησιμοποιημένες μονάδες μπαταριών Kia Soul EV.

«Ο μετασχηματισμός της μάρκας μας και το λανσάρισμα  βραβευμένων εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην αγορά, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν την Kia για πρώτη φορά, τροφοδοτώντας για άλλη μια χρονιά ρεκόρ πωλήσεων και μεριδίου αγοράς. Ενώ συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προκλητικές συνθήκες στην αγορά, έχουμε θέσει  πολύ γερές βάσεις ώστε η Kia να εκπληρώσει τον στόχο της και να γίνει η κορυφαία μάρκα βιώσιμης κινητικότητας παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe.

Πηγή: Kia

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube