Ράλι Dakar 2019: Τα video

Ράλι Dakar 2019: Τα video

Zήστε την ατμόσφαιρα του φετινού, 41ου Dakar, μέσα από 7 videos της χθεσινής, τελευταίας μέρας του αγώνα.

Το φετινό Ράλι Dakar δεν έγινε βέβαια στην Αφρική, αλλά ούτε και διέσχισε τη Ν. Αμερική όπως γινόταν την τελευταία δεκαετία. Διεξήχθη αποκλειστικά στο Περού, όμως αυτό δεν σήμαινε πως υποβαθμίστηκε σε ομορφιά ή δυσκολία. Το αντίθετο συνέβη, όπως θα σας πουν πολλοί πρωταγωνιστές που θεωρούνταν φαβορί πριν τον αγώνα, όπως o Stephane Peterhansel, o Carlos Sainz, ο Sebastien Loeb και ο Cyril Despres…

Θριαμβευτής στα αυτοκίνητα ήταν ο Καταρινός «Πρίγκιπας της Ερήμου», Nasser Al-Attiyah, που πήρε την 3η του νίκη στον μαραθώνιο αγώνα και –το κυριότερο– την πρώτη για την Toyota, τον κατασκευαστή που έχει στηρίξει το Dakar με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του.
 
Ο Al-Attiyah βρήκε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ταχύτητα και τη στρατηγική, ήταν επικεφαλής τις 9 από τις 10 ημέρες του αγώνα κι έδωσε το αποφασιστικό χτύπημα στους αντιπάλους του στην 8η από τις 10 ειδικές διαδρομές. Δεν ήταν όμως αυτός που ολοκλήρωσε τον αγώνα στον πιο σύντομο χρόνο. Τη διάκριση την κέρδισε ο Αυστραλός αναβάτης Toby Price νικώντας στην κατηγορία των μοτοσικλετών με την εργοστασιακή ΚΤΜ.  Ήταν μια ηρωική επίδοση, αφού ο Price αγωνίστηκε με πρόσφατα σπασμένο καρπό, για να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο Dakar μετά το 2016, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα την προτελευταία μέρα και κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ειδικές.

O Αργετινός Nicolas Cavigliasso κυριάρχησε απόλυτα στην κατηγορία των quad («γουρούνες») κερδίζοντας τις 9 από τις 10 ειδικές! Ο Χιλιανός Francisco «Chaleco» Lopez μπορεί να μην είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη με μοτοσικλέτα τα προηγούμενα χρόνια –αν και τερμάτισε δύο φορές στο βάθρο– όμως νίκησε φέτος στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία των μπάγκι SxS (Side-by-Side). Στα φορτηγά, ο Ρώσος Eduard Nikolaev θριάμβευσε για 4η φορά στην καριέρα του.

Πέρα από τους νικητές, 179 πληρώματα (75 μοτοσικλέτες, 15 quad, 56 αυτοκίνητα, 20 SxS και 13 φορτηγά) έφτασαν χθες στον τερματισμό στη Lima για να συμμετάσχουν στην πανηγυρική εκδήλωση στην παραλία της Magdalena, εκεί ακριβώς όπου είχε ξεκινήσει ο αγώνας πριν 11 μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube