Qoros: 51 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2014...

Qoros: 51 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2014...

Άλλη μία αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα τα βρίσκει (πολύ) σκούρα στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Qoros, που ανήκει στις Chery και Kenon Holdings, ξεκίνησε με στόχο να γίνει η πρώτη κινεζική μάρκα που θα έβαζε πόδι στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά. Σε αντίθεση με μοντέλα άλλων κατασκευαστών που κατέρρεαν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα, τα 3 Hatch, Sedan και City SUV βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP που τους απέδωσε μάλιστα τα εύσημα για τις επιδόσεις τους.

Αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό: το 2014 η Qoros κατάφερε να διαθέσει μόλις 7.000 μονάδες παγκοσμίως, με την Ευρώπη να απορροφά... 51 από αυτές! Ως αποτέλεσμα, σημείωσε ζημίες 305 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον αναθεωρεί άρδην τα πλάνα της, στρέφοντας την προσοχή της στην τοπική αγορά και μεταθέτοντας τα πλάνα της ευρωπαϊκής «εισβολής» για κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο νέος CEO της Qoros, Phil Murtaugh, παραδέχτηκε πως ακόμα κι ο διπλασιασμός των παγκόσμιων πωλήσεων είναι ανεπαρκής για να καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη. Σχολίασε πάντως ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε πλήρως την Ευρώπη, επειδή πρόκειται για μια πάρα, πάρα πολύ σημαντική αγορά για εμάς».

Στο διά ταύτα, 拜拜啦 (αντίο) Qoros και, πού ξέρεις; Μπορεί κάποια στιγμή 再会 (να τα ξαναπούμε).

[Πηγή: wiwo.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube