Πυροσβέστες έκοψαν μια Mustang Shelby GT500 για εξάσκηση!

Πυροσβέστες έκοψαν μια Mustang Shelby GT500 για εξάσκηση!

Όπως αναφέρουν, η επιλογή του οχήματος τους ράγισε την καρδιά.

Το πυροσβεστικό τμήμα του Dearborn επέλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα για να κάνουν εξάσκηση οι πυροσβέστες στην τέχνη της κοπής αμαξώματος. Ο λόγος για την Ford Mustang Shelby GT500, την κορυφαία έκδοση του pony car και το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Ford, η οποία θυσιάστηκε για καλό σκοπό.

Ο λόγος που οι πυροσβέστες έκοψαν το αμάξωμα της Mustang, ήταν για να εξασκηθούν στις τεχνικές απεγκλωβισμού σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά ώστε να μην τραυματιστούν περισσότερο οι εμπλεκόμενοι μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, αλλά και πολύ γρήγορα καθώς κάθε λεπτό μετράει στη διάσωσή τους.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, οι πυροσβέστες έκοψαν το καπό και ολόκληρη την οροφή του αυτοκινήτου ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα, ενώ πριν ξεκινήσει η διαδικασία είχαν φουσκώσει τους αερόσακους για λόγους προσωμοίωσης. Κάπου εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως η συγκεκριμένη Mustang ήταν ένα από τα οχήματα προπαραγωγής της Ford που χρησιμοποιήθηκαν για τα τελικά στάδια εξέλιξης, οπότε δεν είχε δικαίωμα να κυκλοφορήσει στο δρόμο και θα κατέληγε στην πρέσα.

Να θυμίσουμε πως η Mustang Shelby GT500 που κοστίζει $70.300 στις ΗΠΑ, φορά κινητήρα V8 5,2 λίτρων με supercharger που αποδίδει 770 PS και 850 Nm. Επιπλέον, ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στο επιθετικό bodykit που είναι σχεδιασμένο για βελτιστοποίηση της απόδοσης στην πίστα.

 

Your Dearborn Firefighters train daily. This week we trained on vehicle extrication. It almost broke our hearts to cut...

Posted by Dearborn Fire Department on Friday, 16 October 2020

[Πηγή: Dearborn Fire Department]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube