Πυρκαγιά σε αεροδρόμιο έκαψε 3.500 αυτοκίνητα προς ενοικίαση [video]

Πυρκαγιά σε αεροδρόμιο έκαψε 3.500 αυτοκίνητα προς ενοικίαση [video]

Ήταν παρκαρισμένα σε μεγάλη έκταση με γρασίδι και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Southwest Florida International Airport είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 3.500 αυτοκινήτων προς ενοικίαση τα οποία ήταν παρκαρισμένα σε μεγάλη έκταση με γρασίδι κοντά στο αεροδρόμιο. Ο μεγάλος αριθμός οχημάτων οφείλεται στα μέτρα περιορισμού κίνησης των πολιτών για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, τα οποία έχουν οδηγήσει σε πλήρη ακινησία χιλιάδες οχήματα στις ΗΠΑ.

Τα ακριβή αίτια δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως εκτιμήσεις μιλούν για συνδυασμό από ψηλό γρασίδι και υψηλές θερμοκρασίες στους καταλύτες των αυτοκινήτων σε μια περίοδο ξηρασίας για την Florida.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε 61 στρέμματα γης, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν όλο το βράδυ της Παρασκευής. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το Σάββατο, μετά από συνεχείς ρίψεις νερού και τη συμβολή πυροσβεστικών τμημάτων από γειτονικές περιοχές.

Εκτός από τα 3.500 αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν σε ασφαλές μέρος περισσότερα από 3.800 αυτοκίνητα που γλίτωσαν από τη φωτιά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube