Το «ψαλίδι» στις τιμές, απέδωσε καρπούς για την Tesla

Το «ψαλίδι» στις τιμές, απέδωσε καρπούς για την Tesla

H Tesla ανακοίνωσε επίσημα ότι σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων το δεύτερο 3μήνο του έτους, ταξινομώντας συνολικά 466.140 νέα μοντέλα.

Η Tesla ξεπέρασε και τις δικές της προσδοκίες. Η αμερικανική ηλεκτρική φίρμα, είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται και το δεύτερο 3μηνο του 2023, με τις μειώσεις τιμών στα μοντέλα της και τις φορολογικές «ελαφρύνσεις» στις ΗΠΑ να βοηθούν σημαντικά στην επίτευξη αυτού του νέου ρεκόρ. 

Η Tesla σημείωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις της σε σχέση με το προηγούμενο 3μηνο και 83% συγκριτικά με πέρυσι.

Η εταιρεία Elon Musk παρέδωσε 466.140 νέα μοντέλα την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, τη στιγμή που ακόμα και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις των ανθρώπων της Tesla προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις δε θα ξεπερνούσαν τις 445.000 μονάδες!

Tesla

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είδε τις πωλήσεις της να εκτοξεύονται από τις αρχές του έτους όταν σε μια κίνηση ματ, ο Elon Musk, προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις των τιμών στοχεύοντας, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, σε περισσότερες πωλήσεις και μικρότερη κερδοφορία. 

«Οι μειώσεις των τιμών ήταν μια κίνηση πόκερ για την Tesla, ειδικά για την αγορά της Κίνας», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities.

Η Tesla αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα φέτος, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της μετά τη Βόρεια Αμερική, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που επικρατεί στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη κυρίως από τη μεριά της BYD.

Tesla

Τη μερίδα του λέοντος επί του συνόλου των πωλήσεων της Tesla κατέλαβαν τα Model 3 και Model Y με 446.915 μονάδες, με τα Model S και Model X να ακολουθούν με 19.225 ταξινομήσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube