Το πρώτο Mustang Shelby GT500 δημοπρατήθηκε για $1,1 εκατ.

Το πρώτο Mustang Shelby GT500 δημοπρατήθηκε για $1,1 εκατ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην έρευνα κατά του παιδικού διαβήτη

Το Ford Mustang Shelby GT500 με αριθμό παραγωγής VIN 001, δημοπρατήθηκε χθες στην Αριζόνα έναντι $1.100.000 δολάρια (περίπου 970.000 ευρώ), τα οποία διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό στη μάχη κατά του παιδικού διαβήτη.

Η νικητήρια προσφορά έγινε από τον Craig Jackson, πρόεδρο και CEO της Barrett-Jackson η οποία οργάνωσε τη δημοπρασία στο Scottsdale. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο ίδρυμα JDRF το οποίο πρωτοστατεί στην έρευνα για τη θεραπεία του παιδικού διαβήτη τύπου 1, και υποστηρίζεται από την Ford εδώ και 35 χρόνια. Ο Craig Jackson θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το χρώμα και τον εξοπλισμό του πρώτου μοντέλου που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής και έχει ήδη αποκτήσει συλλεκτική αξία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Edsel B. Ford II και ο Aaron Shelby (εγγονός του Carroll Shelby).

Να θυμίσουμε πως το νέο Shelby GT500 που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit πριν από λίγες μέρες, είναι η ταχύτερη έκδοση του Mustang με V8 κινητήρα 5,2 λίτρων και απόδοση που θα ξεπερνά τους 700 PS. Η διάθεση του μοντέλου περιορισμένης παραγωγής θα ξεκινήσει σε Η.Π.Α. και Καναδά από το φθινόπωρο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube