Πρώτη εμφάνιση για το Renault Clio Rally στο Monte Carlo

Πρώτη εμφάνιση για το Renault Clio Rally στο Monte Carlo

Σε ρόλο πλοηγού του νέο «όπλο» της Renault.

Μετά από ένα πρόγραμμα εντατικής εξέλιξης, το νέο Renault Clio V Rally, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ράλι Μonte Carlo σε ρόλο πλοηγού.

Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του γαλλικού Grand Prix της Formula 1 τον Ιούνιο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Rallye Cœur de France το Σεπτέμβριο. Το νέο Clio Rally είναι μία από τις τρεις εκδόσεις της πέμπτης γενιάς του Renault Clio που σχεδιάστηκε για αγώνες.

Στο Monte, πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου ήταν ο  Florian Bernardi, ο οποίος κέρδισε το Clio R3T Trophy France το 2018 και έμεινε πέμπτος στο ERC-3 το 2019.

clio

Το αυτοκίνητο φορά  το γνωστό 4κύλινδρο μοτέρ των 1.330 κ.εκ. με turbo Garrett που αποδίδει 180 ίππους / 6.500 rpm και  300 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Sadev, με δίσκο συμπλέκτη της Sachs και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της ZF.

Oι αναρτήσεις είναι της Bos Suspension με τροχούς 15 ιντσών για τις χωμάτινες ειδικές και 16 ιντσών για τις ασφάλτινες, με ρεζερβουάρ ασφαλείας 60 λίτρων βάση των κανονισμών FIA και βάρος 1.080 κιλά.

clio2

Διαθέσιμο από € 42.000 χωρίς φόρο (τιμή στη Γαλλία), το νέο Clio Rally πληροί τους κανονισμούς Rally5 και τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας που έχουν καθοριστεί για την κατηγορία. Θα αγωνιστεί επίσης στα δικά του ενιαία πρωταθλήματα, όπως το Clio Trophy France, το οποίο θα διεξαχθεί σε έξι γύρους, στο γαλλικό πρωτάθλημα ράλι της  της FFSA, καθώς και σε αυτά της Ισπανίας και Ιταλίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube