Πρόστιμο € 382 διότι πέταξε το τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο

Πρόστιμο € 382 διότι πέταξε το τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο

Ο ασυνείδητος οδηγός δεν πρόσεξε ότι τον ακολουθούσε ο αρχηγός της Αστυνομίας!..

Ένας οδηγός από τη Victoria του Καναδά θα το σκεφτεί πολύ για να ξανακαπνίσει στο αυτοκίνητό του. Βέβαια δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο (εκτός αν καπνίζεις «το καλό πράγμα», όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ), αλλά υπάρχει νόμος που απαγορεύει να πετάς το τσιγάρο έξω από το παράθυρο. Η ποινή είναι αυστηρή, ειδικά αν πίσω σου βρίσκεται ο αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος γίνεται ο ίδιος μάρτυρας της παρανομίας σου.

Το πρόστιμο ήταν αρκετά βαρύ και έφτασε τα €382 (575 δολάρια Καναδά) με τον  αρχηγό της Αστυνομίας, τον Del Manak να μη δείχνει καμία επιείκεια στον παραβάτη οδηγό, όπως ο ίδιος εξήγησε σε ανάρτησή του στο Twitter.

O Del Manak γράφει: 575 λόγοι για να μην ρίξετε αναμμένο τσιγάρο έξω από το αυτοκίνητο, εμπρός στην Αστυνομία. Συνέβη εμπρός μου, στον αυτοκινητόδρομο. Όταν ρώτησα τον οδηγό γιατί το έκανε, η απάντησή του ήταν για να μη λερώσει το αυτοκίνητο και μου έδειξε την κονσόλα (σ.σ.: προφανώς το καθαρό σταχτοδοχείο). Του απάντησα πως τότε να μην καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο.

Τα σχόλια που συνόδευσαν την ανάρτηση του Del Manak στο twitter ήταν άκρως επικριτικά για τον οδηγό και επιβράβευαν τη στάση του αρχηγού της Αστυνομίας ο οποίος απαντώντας σε ένα από αυτά σημείωσε πως επέβαλε το πρόστιμο και ως σεβασμό προς τους πυροσβέστες που κάθε χρόνο δίνουν μάχες κατά των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube