Προσωρινή «παύση εργασιών» στα εργοστάσια ΜΙΝΙ και Rolls-Royce λόγω Brexit

Προσωρινή «παύση εργασιών» στα εργοστάσια ΜΙΝΙ και Rolls-Royce λόγω Brexit

Δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή αλλά και ούτε και οι τελικοί στόχοι επιβεβαιώνει στέλεχος της BMW.

Παύση εργασιών τεσσάρων εβδομάδων για το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ και δύο εβδομάδων για αυτό της Rolls-Royce επιβεβαιώνει η BMW και αυτό λόγω Brexit.
H παύση υπολογίζεται να ξεκινήσει γύρω στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους και αρμόδιο όργανο του BMW Group διαβεβαιώνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι στόχοι παραγωγής των δύο εταιριών.
Στο διάστημα αυτό μάλιστα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων που κανονικά γίνονται στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε μια σαφή συμφωνία σε ότι έχει να κάνει με τους όρους και τις διαδικασίες του Brexit, η κίνηση αυτή θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή ροή ανταλλακτικών στα εργοστάσια.
Για το λόγο αυτό η διακοπή αυτή της παραγωγής θα λειτουργήσει σαν μια «περίοδος χάριτος» έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους προμηθευτές των εργοστασίων να οργανωθούν καλύτερα κάτω από το νέο καθεστώς.
Η BMW έχει ξεκαθαρίσει ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της στη Βρετανία και πως δρα με βασικό κριτήριο το συμφέρον της επιχείρησής, του εργατικού δυναμικού και των πελατών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube