Προφυλακίστηκε ο αναβάτης που προκάλεσε το συμβάν με το Range Rover [video]

Προφυλακίστηκε ο αναβάτης που προκάλεσε το συμβάν με το Range Rover [video]

Ο μοτοσικλετιστής Christopher Cruz, 28 ετών, που προκάλεσε το οδικό συμβάν με το Range Rover, προφυλακίστηκε από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση.

Η προφυλάκισή του ήρθε σε συνέχεια του οδικού συμβάντος κατά το οποίο ένας μοτοσικλετιστής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και ο οδηγός του Range Rover εδάρη άγρια.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος ενός από τους συμμετέχοντες στο μοτοσικλετικό ράλι που έγινε την περασμένη Κυριακή στην πόλη της Νέας Υόρκης και για το οποίο δεν είχε δοθεί άδεια.

Το περιστατικό άρχισε όταν ο Cruz φρενάρισε επίτηδες και σε μικρή απόσταση, εμπρός από το Range Rover που έψαχνε να βρει διέξοδο μέσα από την πορεία των μοτοσικλετών. Και καθώς το SUV σταμάτησε στη μέση του West Side Highway στο Manhattan και περικυκλώθηκε από μια ομάδα μοτοσικλετιστών, απ’ ό,τι φαίνεται ο 33χρονος οδηγός του, Alexian Lien, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να απομακρυνθεί πατώντας γκάζι και περνώντας πάνω από τουλάχιστον ένα μοτοσικλετιστή.

Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη του Range Rover από τους μοτοσικλετιστές, μέχρι που το SUV κόλλησε στην κίνηση. Παγιδευμένο και χωρίς διέξοδο, το πλησίασε ένας μοτοσικλετιστής που χρησιμοποιώντας το κράνος του έσπασε το τζάμι του οδηγού. Στη συνέχεια, έσυραν το Lien έξω από το αυτοκίνητο και τον έδειραν παρουσία της συζύγου του και του δίχρονου παιδιού του. Ο Lien διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, απ΄ όπου αποχώρησε ύστερα από την παροχή πρώτων βοηθειών με ελαφρά μόνο τραύματα.



Εν τω μεταξύ, ο Edwin Mieses Jr, ο αναβάτης πάνω από τον οποίο πέρασε το Range Rover, παραμένει στο νοσοκομείο με κατάγματα στα πόδια και τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη που, κατά δήλωση των οικείων του, τον άφησε παράλυτο.

Η μητέρα και η σύζυγος του Mieses ισχυρίζονται ότι αυτός πλησίασε το Range Rover μόνο για να προσφέρει βοήθεια, ακολούθως του αρχικού περιστατικού. Και τώρα επιδιώκει τη δίωξη του Lien.

Η Aστυνομία της Νέας Υόρκης μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες στον Lien, αλλά είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Εν τω μεταξύ συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο γι’ αυτή την υπόθεση, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του.   

[Πηγή BBC]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube