Πρόωρη αποχώρηση του Alan Mulally από το τιμόνι της Ford;

Πρόωρη αποχώρηση του Alan Mulally από το τιμόνι της Ford;

Ψίθυροι για την πρόωρη αποχώρηση του Allan Mulally, διευθύνοντος συμβούλου της Ford, κυκλοφορούν τις τεέυταίοες ημέρες στην αγορά.

Οι τελευταίες αναφορές μιλούν για πρόωρη αποχώρηση του CEO της Ford, Allan Mulally, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του επέτρεψε να το κάνει πριν από την προγραμματισμένη συνταξιοδότησή του στο τέλος του 2014, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Mulally κανονικά αναμενόταν να παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου  μέχρι το τέλος του 2014, αλλά οι πηγές του Reuters λένε ότι το συμβούλιο των διευθυντών θα τον αποδεσμεύσει ταχύτερα, σεβόμενο την επιθυμία του να «εξερευνήσει άλλους ρόλους».

Η συνηγορία του συμβουλίου διευθυντών της Ford στο αίτημα του Mulally δείχνει ότι η εταιρεία έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητα της υφιστάμενης διοίκησης να την κρατήσει στην καλή θέση που βρίσκεται τώρα. Ο επικρατέστερος για τη θέση του CEO ύστερα από την αποχώρηση του Mulally είναι ο Mark Fields, γενικός διευθυντής λειτουργιών (COO).

Το Reuters αναφέρει ότι ο επόμενος ρόλος του Mulally θα είναι στην κυβέρνηση Obama, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Steve Balmer, γενικό διευθυντή της Microsoft.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Carlos Tavares, γενικός διευθυντής λειτουργιών της Renault, αποχώρησε από τη γαλλική εταιρεία, αφού προηγουμένως είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να ηγηθεί ενός παγκόσμιου Αμερικανού κατασκευαστή.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube