Το πρόγραμμα McLaren P1 GTR ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη

Το πρόγραμμα McLaren P1 GTR ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες των επτά πρώτων McLaren P1 GTR είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να τις απολαύσουν στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η παραλλαγή της McLaren P1 για αποκλειστική χρήση σε πίστα ονομάζεται P1 GTR. Η αγορά της συνοδεύεται από τη συμμετοχή στο αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης της εταιρίας, το οποίο ξεκίνησε με ένα τριήμερο event στο Circuit de Catalunya.

Η McLaren P1 GTR δεν υπακούει στους περιορισμούς ενός αυτοκινήτου δρόμου, ούτε είναι υποχρεωμένη να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς κάποιας κατηγορίας αγώνων. Έτσι, είναι ένα πραγματικά ασυμβίβαστο αυτοκίνητο πίστας με απίστευτες δυνατότητες. Μια ομάδα μηχανικών της McLaren Special Operations φροντίζει για τη σωστή προετοιμασία του κάθε αυτοκινήτου, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ο οδηγός, έτσι ώστε να μπορεί να την απολαύσει στο έπακρο.

Ο αρχιδοκιμαστής της McLaren Chris Goodwin είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη δύσκολη δουλειά του να κάθονται στο δεξί κάθισμα καθεμιάς από τις P1 GTR. Ευτυχώς, πριν πιάσουν το τιμόνι της πραγματικής McLaren P1 GTR, οι οδηγοί περνάνε από τον εξομοιωτή της εταιρίας, όπου τίθενται οι βάσεις για τη σωστή οδήγηση του αυτοκινήτου. Η πράξη έδειξε πόσο επιτυχημένη ήταν αυτή η προετοιμασία, αφού όλοι οι οδηγοί εφάρμοσαν και στην πραγματικότητα όσα είχαν μάθει στον εξομοιωτή. Και από εκεί, με τη βοήθεια του Goodwin, μπόρεσαν να εξελιχθούν οδηγικά ακόμα περισσότερο.

Φυσικά, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Οι επτά οδηγοί που συμμετείχαν στο event της Ισπανίας, αλλά και όσοι άλλοι ιδιοκτήτες P1 GTR δεν πρόλαβαν, θα έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο στις επόμενες διοργανώσεις του McLaren P1 GTR Driver Programme. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στις πίστες Sepang International Circuit (Μαλαισία), Circuit of the Americas (ΗΠΑ), Silverstone (Ην. Βασίλειο), Autodromo Nazionale Monza (Ιταλία), Red Bull Ring (Αυστρία), Spa-Francorchamps (Βέλγιο), Bahrain International Circuit (Μπαχρέιν) and Yas Marina (Άμπου Ντάμπι).

[Πηγή: McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube