Προβλήματα στην παραγωγή του VW ID. Buzz

Προβλήματα στην παραγωγή του VW ID. Buzz

Μια παρτίδα από ελαττωματικές μπαταρίες ανάγκασαν την Volkswagen να διακόψει προσωρινά την παραγωγή του ID. Buzz.

VW ID. Buzz

To παρακλάδι επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου VW ID. Buzz στο εργοστάσιο του στο Αννόβερο της Γερμανίας. Θυμίζουμε ότι η παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της VW ξεκίνησε λιγότερο από ένα μήνα πριν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Hannoversche Allgemeine Zeitung, η εταιρεία εντόπισε προβλήματα σε κάποια κελιά μπαταριών που προέρχονται από έναν νέο προμηθευτή. Έτσι αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή, με την παύση να έχει διάρκεια σε πρώτη φάση, μια εβδομάδα.

Ωστόσο, ανεπίσημες πηγές ισχυρίζονται ότι οι μπαταρίες που προμηθεύτηκε η VW δεν προσφέρουν την υποσχόμενη αυτονομία και υποφέρουν από ξαφνικές πτώσεις στην τάση τους.

VW ID. Buzz

Σε δηλώσεις του γύρω από το ζήτημα, στέλεχος της VW ανέφερε ότι το ID. Buzz είναι το μόνο μέλος της οικογένειας ID που χρησιμοποιεί μπαταρίες από τον συγκεκριμένο προμηθευτή, ο οποίος παραμένει ακόμη άγνωστος.

Έτσι, η υπόλοιπη γκάμα ID. δεν ταλανίζεται από το ίδιο πρόβλημα. Βέβαια, στόχος της VW ήταν αργότερα οι μπαταρίες του ID. Buzz να χρησιμοποιηθούν και από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της μοντέλα, κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί σύντομα.

Μέχρι στιγμής, μόλις 500 ID. Buzz έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής με τις παραδόσεις τους να μην έχουν ξεκινήσει. Στόχος της VW είναι το 2022 να κατασκευάσει συνολικά 15.000 κομμάτια με την παραγωγή του ID. Buzz να φτάνει μελλοντικά τις 130.000 μονάδες ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube