Το πρόβλημα των Samsung Note 7 ενδέχεται να επηρεάσει τη συμφωνία με τη FIAT Chrysler Automobiles

Το πρόβλημα των Samsung Note 7 ενδέχεται να επηρεάσει τη συμφωνία με τη FIAT Chrysler Automobiles

Οι παρενέργειες στη Samsung από την υπόθεση των Note 7 μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα για την εξαγορά μέρους της Magneti Marelli που κατέχει η FIAT Chrysler.

Τουλάχιστον μέχρι πρότινος, η FIAT Chrysler Automobiles ήταν σε διαπραγματεύσεις με τη Samsung για να πουλήσει στην κορεάτικη εταιρεία ένα μέρος της Magneti Marelli.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η τελευταία είναι ένας τεράστιος προμηθευτής κυρίως ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων για αυτοκίνητα, που ανήκει στην FCA. Η συμφωνία υπολογιζόταν κοντά στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν μέρος ενός 5ετούς σχεδίου του επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne για τον περιορισμό του χρέους της εταιρείας του.

Η Samsung από την πλευρά της θα είχε τεράστιο όφελος από την τεχνογνωσία που θα αποκτούσε καθώς και την καθιέρωση των συμφερόντων της σε αγορές για τις οποίες προβλέπεται συνεχής ανάπτυξη στο μέλλον.

Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα με την αστοχία των Note 7 τα οποία αναφλέγονται, ενδεχομένως να αλλάξουν κάπως τις ισορροπίες επάνω σε αυτή τη συμφωνία.

Το σίγουρο είναι ότι η Samsung σταμάτησε την παραγωγή του Galaxy Note 7 κι αυτό μείωσε τα λειτουργικά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του έτους κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προς το παρόν καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικές με το θέμα, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξή του. Από τη μεριά της Magneti Marelli πάντως, τουλάχιστον σε επίπεδο φημολογίας έχει αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν ότι διαπραγματεύεται και με άλλες εταιρείες.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube