Προ των πυλών τα πετρελαιοκίνητα

Προ των πυλών τα πετρελαιοκίνητα

Όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα κα Θεσσαλονίκη
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» πως πρέπει να επανεκτιμηθεί το θέμα της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, καθώς έχει χάσει πλέον το νόημά της.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τον Αύγουστο και η άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η άρση της απαγόρευσης θα αφορά τα πετρελαιοκίνητα προδιαγραφών Euro5.
Ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη, πέρα από την τόνωση της αγοράς, κυρίως η σταδιακή εξίσωση φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης (άρα δεν υπάρχει κίνδυνος λαθρεμπορίας), αλλά και η νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ορίζει στα κράτη μέλη της να μην απαγορεύουν την κυκλοφορία των σύγχρονων τεχνολογικά ντίζελ Ι.Χ. (προδιαγραφών Euro5-φάση Β΄ που τίθεται σε ισχύ την 31η Δεκεμβρίου 2012).
Καλές οι εξαγγελίες, αλλά μαθημένοι από το παρελθόν, οφείλουμε να κρατήσουμε μικρό καλάθι στις νέες ανακοινώσεις και να περιμένουμε τα επίσημα έγγραφα. Ίδωμεν!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube