"Πράσινος" δακτύλιος στην Αθήνα

"Πράσινος" δακτύλιος στην Αθήνα

Aπό την Δευτέρα 3/9/2012 επανέρχεται στην Αθήνα το σύστημα μονά-ζυγά, αλλά και εφαρμόζεται πλέον ο "πράσινος" δακτύλιος για τα μοντέλα σύγχρονης αντιρυπαντικής τεχνολογίας.


Ειδικότερα, αυτό σημαίνει ότι ο δακτύλιος δεν θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερο από 140γρ/χλμ. διοξειδίου του άνθρακα. Στην ίδια διάταξη υπάγονται και τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και τα φορτηγά έως 2,2 τόννων που πληρούν την ευρωπαϊκή οδηγία για τις εκπομπές ρύπων Euro 5.
Oσον αφορά τα φορτηγά άνω των 2,2 τόννων καθώς και τα λεωφορεία με άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/1984 και μετά θα μπορούν να κυκλοφορούν στο μεγάλο δακτύλιο για ένα ακόμα χρόνο (μεταβατική περίοδος) ενώ από την 1/1/2013 η ελεύθερη κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο θα επιτρέπεται στα οχήματα αυτών των τύπων εφόσον έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας 22 ετών ή νεώτερη.
Για τη σήμανση των οχημάτων που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο δακτύλιο θα εκδοθεί ειδικό "πράσινο" σήμα, η έκδοση του οποίου θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δικαιούχου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube