Πράσινο φως για την Bugatti Bolide

Πράσινο φως για την Bugatti Bolide

Στο πλαίσιο του Monterey Car Week, ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος της Bugatti, ανακοίνωσε πως θα παραχθούν 40 αντίτυπα, αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, με κόστος από τέσσερα εκατ. ευρώ, προ φόρων.

Όταν η Bugatti έρχεται με ένα νέο μοντέλο, αυτό συνήθως αντιπροσωπεύει το απαύγασμα της πολυτέλειας και της ισχύος, χωρίς απαραίτητα να αποτελεί ό,τι πιο γρήγορο υπάρχει σε περιβάλλον με στροφές Ε, αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει μία εξαίρεση, με τη Bolide. Αυτό που ξεκίνησε πέρυσι ως μία σκληροπυρηνική έκδοση της Chiron, αποκλειστικά για πίστα, θα περάσει τελικά στην παραγωγή, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. 

Στο αρχικό μας άρθρο για την Bugatti Bolide, τον Οκτώβριο του 2020, αναφέραμε πως πρόκειται για ένα μοντέλο ικανό να επιταχύνει από στάση στα 500 km/h σε μόλις 20,16", ενώ με βάση προσομοιώσεις θα μπορούσε να γυρίσει στην Πράσινη Κόλαση του Nürburgring σε 5' 23" 1! Οι τιμές αυτές μάλλον δεν θα επιβεβαιωθούν, καθώς οι μηχανικοί της φίρμας περιόρισαν κάπως τις φιλοδοξίες τους, αναφορικά με τον κινητήρα. 

Αντί για κάποιο βελτιωμένο W16 που θα καίει αγωνιστική βενζίνη 110 οκτανίων, αποφάσισαν να διατηρήσουν τον κλασικό 16κύλινδρο της Chiron Super Sport, με 1.600 PS (έναντι 1.850 ίππων. Στην πρώτη περίπτωση), βελτιώνοντας ωστόσο τομείς όπως το σύστημα ψύξης, τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, καθώς και τη χαρτογράφηση. Εδώ τη διαφορά στις επιδόσεις θα κάνει το μειωμένο βάρος του αυτοκινήτου, με την Bugatti να μιλάει για μία αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 0,9!

Στα 1.450 συνολικά κιλά του υπολογίστε ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, σύμφωνο με τους κανονισμούς της FIA, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγωνιστικό σύστημα πλήρωσης καυσίμου, ζώνες έξι σημείων και HANS. Όσο για το αμάξωμα, είναι ειδικά εξελιγμένο σε αεροδυναμική σήραγγα, με επιρροές τόσο από hypercar όσο και από τη Formula 1. 

Η ολοκλήρωση της νέας Bugatti Bolide αναμένεται να απαιτήσει τρία χρόνια εξέλιξης, με τα πρώτα μοντέλα να παράγονται το 2024. Όπως προαναφέραμε, το εργοστάσιο θα περιοριστεί στα 40 αντίτυπα για τα οποία θα χρειαστεί κανείς να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube