Πουλήθηκε για καλό σκοπό το Polski FIAT 126p του Tom Hanks [video]

Πουλήθηκε για καλό σκοπό το Polski FIAT 126p του Tom Hanks [video]

Ένα ιδιαίτερο Polski FIAT 126p που άνηκε στον Τοm Hanks πουλήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό έναντι $83.500.

Ένα μοναδικό Polski FIAT 126p, ιδιοκτησία του γνωστού ηθοποιού Tom Hanks, πουλήθηκε έναντι $83.500 για φιλανθρωπικό σκοπό στην πλατφόρμα διαδικτυακών δημοπρασιών Bring a Trailer.

To 2017, το αυτοκίνητο υπέστη μετατροπές μοναδικές για τον ηθοποιό από την Carlex Design, εκ μέρους της πόλης Bielsko-Biała στην Πολωνία. Έμπνευση πίσω από την κίνηση της πολωνικής πόλης αποτέλεσαν οι διάφορες δημοσιεύσεις του Hanks στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλάι σε διάφορα FIAT 126.

Eξωτερικά, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και διακοσμείται από προφυλακτήρες χρωμίου και λευκά προφίλ ελαστικών και τροχούς. Κάτω από το όνομα του μοντέλου στο πίσω μέρος υπάρχει η επιγραφή «Bielsko-Biała for Tom Hanks».

Polski FIAT 126p

Περνώντας στo εσωτερικό, τα πράγματα αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον. Τα καθίσματα και η ταπετσαρία έχουν επενδυθεί με πράσινο δέρμα και μαύρες ραφές, ενώ τα κουμπιά και οι διακόπτες είναι πλέον χρώματος ασημί. Στον λεβιέ ταχυτήτων βρίσκεται το σύμβολο της πόλης Bielsko-Biała, στην οποία και κατασκευάστηκαν τα Polski FIAT 126p.

Kάτω από το κοντέρ βρίσκεται πάλι το μήνυμα «Bielsko-Biała for Tom Hanks». Παράλληλα, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια μεταλλική πλάκα με ένα σημείωμα για τον ηθοποιό. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η υπογραφή του Hanks στην πόρτα του οδηγού.

Polski FIAT 126p

Η Carlex Design δεν επενέβη στον κινητήρα του 126p που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν δικύλινδρο κινητήρα 594 cc με απόδοση 23 PS, που συνδυάζεται με ένα 4τάχυτο χειροκίνητο σασμάν.

Σύμφωνα με την αγγελία, το 2021 έγινε σέρβις στο αυτοκίνητο το οποίο περιλάμβανε νέα μπαταρία, καθώς και επισκευές στα φρένα και τους άξονες. Ο αγοραστής του ιδιαίτερου 126p πήρε μαζί με το αυτοκίνητο και γάντια που ταιριάζουν με τις άσπρες και πράσινες αποχρώσεις του αυτοκινήτου.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε στάλθηκε στο ίδρυμα Hidden Heroes, το οποίο στηρίζει συζύγους και συγγενείς βετεράνων ή τραυματιών πολέμου. Σημειώνουμε ότι ο Tom Hanks είναι ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube