Πουλήθηκε σε Ρώσο μεγιστάνα το Nürburgring (;)

Πουλήθηκε σε Ρώσο μεγιστάνα το Nürburgring (;)

Λίγους μήνες μετά την πώληση του Nürburgring στη γερμανική Capricorn νέα δημοσιεύματα θέλουν την πίστα να περνά στα χέρια Ρώσου επιχειρηματία.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο μάθαμε ότι το Nürburgring αγοράστηκε προς €100 εκατ. από τη γερμανική εταιρία Capricorn. Φαίνεται όμως ότι σήμερα ιδιοκτήτης της είναι ο Ρώσος κροίσος Viktor Kharitonin.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschafts Woche υπήρχε εξαρχής ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν η εξαγορά του Nürburgring που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο θα κατάφερνε να ολοκληρωθεί. Κι αυτό γιατί η Capricorn, που για την απόκτηση του Nürburgring συνεταιρίστηκε με τη Getspeed, αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικές δυσκολίες.

Η Getspeed φρόντισε για την πληρωμή των πρώτων €5 εκατ. πριν λίγο καιρό, αλλά η δόση που λήγει σήμερα και άλλη μία που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έμεναν απλήρωτες. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η NH Holding, του Viktor Kharitonin, η οποία φέρεται πως τις έχει πληρώσει και τις δύο, αποκτώντας ως αντάλλαγμα το μερίδιο της Capricorn στην κοινοπραξία (66%). Αυτή η κίνηση εξασφαλίζει ότι το Nürburgring θα παραμείνει ανοιχτό και οι εργαζόμενοι σε αυτό θα συνεχίσουν να πληρώνονται για μερικούς μήνες ακόμη.

Υπάρχει φυσικά και η άλλη άποψη, όπως εκφράζεται από τον Mike Frison του κινήματος Save Τhe Ring, που λέει ότι αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. «Οι πολιτικοί μας είχαν πει ότι θα φροντίσουν το Nürburgring. Ότι δεν θα πέσει στα χέρια κανενός Ρώσου ολιγάρχη. Αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους πολιτικούς. Όπερ έδει δείξαι...».

[Πηγή: Pistonheads]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube