Πόσοι Ρώσοι χωρούν σε ένα Volga; [video]

Πόσοι Ρώσοι χωρούν σε ένα Volga; [video]

Πού; Στη Σιβηρία; Άμα τα δόντια πέφτουν από το κρύο, πάρα πολλοί. Tουλάχιστον όσοι αυτοί του video. Και ύστερα, водка и наше здоровье.

Οι πραγματικοί άντρες (και οι Ρώσοι) πηγαίνουν για δουλειά οπωσδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.

Το βιντεάκι προφανώς στήθηκε και γυρίστηκε για πλάκα. Αλλά το εντυπωσιακό και συνάμα χιουμοριστικό στοιχείο του είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χώρεσαν στο αυτοκίνητο ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης άνδρες και δεν εργάζονταν σε τσίρκο.

H περιοχή που γυρίστηκε το video είναι η πόλη Surgut, στη δυτική Σιβηρία, ανεπισήμως γνωστή και ως «πρωτεύουσα του πετρελαίου». Το αυτοκίνητο που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την αποστολή, απ’ όσο τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε, είναι ένα GAZ 31029, μια προσωρινή έκδοση του Volga (1992-1997) όπως είναι γνωστή η μάρκα στον πολύ κόσμο, που υπαγορεύτηκε από τη ρωσική realpolitik των αρχών της δεκαετίας του ’90. Το αυτοκίνητο για όσους θυμούνται το έχουμε ξαναδεί στην ταινία του James Bond «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» του 1996, σε σκηνή καταδίωξης στην Αγία Πετρούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρωσικό GAZ 69 με μοτέρ V8

Επί του προκειμένου όμως, το GAZ 31029 σε παστέλ γαλάζιο πιτζαμέ χρώμα έκανε την εμφάνισή του στο χώρο κάποιου εργοστασίου ή εργοταξίου. Στη συνέχεια διέσχισε τις σιδηροδρομικές γραμμές που περνούσαν μέσα από το χώρο αυτό, βγάζοντας ανατριχιαστικούς θορύβους από το σύρσιμο στο πίσω μέρος του και από την τερματισμένη ανάρτηση, και σταμάτησε εμπρός από τον ερασιτέχνη οπερατέρ. Η πόρτα άνοιξε και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει. Μην μετρήσετε, μετρήσαμε εμείς για εσάς. 14 νοματαίοι και μια αρμόνικα (το ακορντεόν, ντε) βγήκαν από την καμπίνα κι άλλοι τρεις από το πορτμπαγκάζ, με τον ένα τους να κρατά μια κιθάρα.

Φανταζόμαστε ότι τη βότκα για το γλέντι ύστερα από το «επίτευγμα» θα την έφερε άλλο αυτοκίνητο. Στο Volga δεν θα έπεφτε καρφίτσα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube