Πόσο κοστίζουν οι ανθρακονημάτινοι τροχοί της Ford Mustang Shelby GT500;

Πόσο κοστίζουν οι ανθρακονημάτινοι τροχοί της Ford Mustang Shelby GT500;

Μια τετράδα ζάντες για την κορυφαία Mustang κοστίζει περισσότερο από ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο!

Είναι γνωστό πως η Mustang Shelby GT500 αποτελεί ένα από τα λιγοστά μοντέλα παραγωγής που φορά τροχούς κατασκευασμένους εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα (προαιρετικός εξοπλισμός). Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το κόστος ενός τέτοιου τροχού σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη για αντικατάστασή του.

Για όσους αναρωτιούνται λοιπόν, ο κάθε ένας από τους εμπρός τροχούς κοστίζει $7.016 (€5.776) ενώ ο κάθε ένας από τους πίσω $5.700 (€4.693). Αυτό σημαίνει πως ένα πλήρες σετ από τέσσερις τροχούς χωρίς τα ελαστικά κοστίζει $25.432 (€20.939)!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Carbon Fiber Track Package που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανθρακονημάτινους τροχούς 20" με ελαστικά Michelin Pilot Cup Sport 2, ανθρακονημάτινη αεροτομή και δερμάτινα καθίσματα Recaro, κοστίζει $18.500 (€15.231), δηλαδή πολύ φθηνότερα από μια τετράδα τροχών. Επιπλέον, η "βασικό" Mustang Shelby GT500 ξεκινά από τα $70.300 (€57.880), με το κόστος των προαιρετικών τροχών να πλησιάζει το 36% της αξίας του αυτοκινήτου.

Μετά από όλα αυτά είμαστε σίγουροι πως κάθε ιδιοκτήτης του αμερικανικού σπορτσκαρ με το συγκεκριμένο στοιχείο εξοπλισμού θα προσέχει λίγο περισσότερο όταν το παρκάρει κοντά σε πεζοδρόμιο ή όταν έχει κάποια έξοδο από την πίστα.

[Πηγή: Ford Authority μέσω Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube