Πόσο κοστίζει μια Ferrari Enzo με την υπογραφή του Michael Schumacher;

Πόσο κοστίζει μια Ferrari Enzo με την υπογραφή του Michael Schumacher;

Είναι μια από τις 31 που φέρουν την υπογραφή του Michael Schumacher και βέβαια μια από τις 400 Ferrari Enzo που συνολικά βγήκαν από το εργοστάσιο.

Η Ferrari Enzo είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ σπάνιο αυτοκίνητο, συλλεκτικό από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της και με μεγάλη αξία. Κι αυτό γιατί πέρα από τεχνικά χαρακτηριστικά της, κατασκευάστηκαν συνολικά μόλις 400 αυτοκίνητα.

Το 2020 μάλιστα, μια Ferrari Enzo είχε πουληθεί σε διαδικτυακή δημοπρασία που έγινε από τον οίκο RMSothebys στα πλαίσια του «Driving into Summer», αντί του ποσού των $2.640.000.

Τι θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την τιμή μιας Enzo; Ίσως το να έχει κάποια ιδιαίτερα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως αυτά που συναντάμε σε μια Enzo που φιλοξενείται στο Μουσείο Petersen στο Λος Άντζελες.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης αυτής της μοναδικής Ferrari Enzo ήταν γνωστός συλλέκτης και παρήγγειλε το αυτοκίνητο το 2004. Επιπλέον φαίνεται να είχε πολύ στενή σχέση με το Marnello, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φιλίες με διευθυντές και μέλη τόσο του εργοστασίου όσο και της Scuderia και τους εμπλεκόμενους τότε στη Formula 1 με τη Ferrari. 

enzo1
Κάπως έτσι, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τις υπογραφές του Michael Schumacher αλλά και των Rubens Barrichello, Luca Di Montezemolo, Jean Todt, Ross Brawn και Nigel Stepney. Είναι μια από τις 31 Ferrari Enzo που έχουν την υπογραφή του Γερμανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Και αν αυτό δεν αρκεί, έχει επίσης μερικές άλλες ειδικές προσθήκες που δεν θα βρείτε σε πολλά, αν υπάρχουν, άλλα μοντέλα. Η υπογραφή του Enzo είναι ραμμένη στα προσκέφαλα των καθισμάτων και το δέρμα στο πίσω μέρος είναι καπιτονέ ως μια αναφορά στην 250 GTO.

enzo

Αν λοιπόν μια «απλή» Enzo πουλήθηκε το 2020 αντί του ποσού των $2.640.000, είναι προφανές πως αυτή η συγκεκριμένη αξίζει πολύ περισσότερο, αλλά ουδείς μπορεί να υπολογίσει την αξία της. Πρόσφατα, οι αξίες της Enzo ξεπέρασαν κατά πολύ το παραπάνω ποσό, με μια να πωλείται από την Sackey & Co. για $3,7 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube