node/37449

Πόσο κοστίζει η συντήρηση μιας Bugatti; [video]

Μόνο για λάδια μιας Bugatti θέλεις $25.000 το χρόνο!

Ο επιχειρηματίας Manny Khoshbin είναι λάτρης της Bugatti (και όχι μόνον) καθώς – όπως λέει και η ίδια η εταιρεία – κατέχει το 0,44% του συνόλου των Veyrons που κατασκευάστηκε ποτέ!

Πρόσφατα μια Chiron Hermes Edition ήρθε να βρει τη θέση της στο γκαράζ του που διαθέτει μεταξύ άλλων δύο Veyron και πέντε Mercedes SLR McLaren!..

Τώρα ανέβασε στο κανάλι του στο youtube είναι βίντεο στο οποίο περιγράφει το κόστος συντήρησης μιας Veyron και μιας Chiron. Είναι φυσικό, ένα αυτοκίνητο του οποίου η τιμή αγοράς συνοδεύεται από πολλά μηδενικά, να έχει και ένα αντίστοιχο κόστος συντήρησης.

Έτσι, η ετήσια αλλαγή λαδιών και υγρών της Veyron κοστίζει $ 25.000. Και αυτό γιατί απαιτείται μπόλικη δουλειά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το αυτοκίνητο έχει ένα σύστημα από 16 βύσματα αποστράγγισης που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα καθώς οι μηχανικοί πρέπει να αφαιρούν τους πίσω τροχούς και τα φρένα, καθώς και την επένδυση στα πίσω φτερά μαζί με την επένδυση κάτω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ).

Τα ελαστικά της Veyron κοστίζουν $ 38.000 και πρέπει να αλλάζονται κάθε 2-3 χρόνια, ενώ κάθε 16.000 km, η Bugatti προβλέπει αντικατάσταση και των τροχών η οποία κοστίζει $ 50.000.  

Και αν θέλετε να μάθετε ποιο είναι το πιο ακριβό κομμάτι του αυτοκινήτου, αυτό είναι το ρεζερβουάρ  καυσίμων που κοστίζει $ 20.000 δολαρίων, αλλά ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει αλλά $ 22.000 για την εργασία αντικατάστασης…

node/39457

Audi Sport: Τα μοντέλα RS θα παραμείνουν τετρακίνητα

Η Audi παραμένει πιστή στη μόνιμη τετρακίνηση quattro για τις κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Audi Sport: Τα μοντέλα RS θα παραμείνουν τετρακίνητα

Η Audi Sport δεν σκοπεύει να προσφέρει πισωκίνητη λειτουργία στα μελλοντικά μοντέλα RS της γκάμας της, διατηρώντας τη λογική της μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Η αλλαγή του ονόματος για το τμήμα σπορ μοντέλων της γερμανικής εταιρείας από Audi Quattro σε Audi Sport το 2016, έδωσε τροφή σε φήμες για πιθανή διεύρυνση της γκάμας. Παράλληλα, η πιθανή διάθεση πισωκίνητων εκδόσεων σε συνδυασμό με τον εξηλεκτρισμό, είναι κάτι που θα βοηθούσε την Audi Sport να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών ρύπων.

Παρόλα αυτά, ο Rolf Michl, υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της Audi Sport, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα: «Έχουμε χρησιμοποιήσει πίσω κίνηση στο τελευταίο R8 V10 RWD. Όμως φυσιολογικά, το quattro είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Συμβολίζει ασφάλεια, ευελιξία και ανταγωνιστικές επιδόσεις. Δεν έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα, ακόμα και με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις στο μέλλον. Θα παραμείνουμε πιστοί στη δική μας προσέγγιση -  η τετρακίνηση quattro είναι ένα σημαντικό κομμάτι των εκδόσεων RS.»

Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Audi Sport - BMW M GmbH και Mercedes-AMG - προσφέρουν τα τελευταία χρόνια τετρακίνητα μοντέλα επιδόσεων με δυνατότητα πισωκίνητης λειτουργίας, ένα χαρακτηριστικό που συναρπάζει μια μεγάλη μερίδα του κοινού των petrolheads. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειώσουμε πως και οι δύο εταιρείες προέρχονται από ένα πισωκίνητο παρελθόν και μόλις πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούν τετρακίνηση, σε αντίθεση με την Audi που από την αρχή έχει ταυτιστεί με το quattro.

[Πηγή: Autocar]

node/39456

Drag Race: Η μάχη των ταχύτερων SUV του VW Group [video]

Porsche Cayenne Turbo S e-Hybrid, Lamborghini Urus, Audi RS Q8 και Bentley Bentayga.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Drag Race: Η μάχη των ταχύτερων SUV του VW Group [video]

Το Carwow κατάφερε να μαζέψει σε ένα αεροδιάδρομο τις ταχύτερες εκδόσεις των πολυτελών SUV του Volkswagen Group με στόχο να διαπιστώσει ποιο από αυτά είναι το ταχύτερο. Στην ευθεία παρατάχθηκαν τα Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, Lamborghini Urus, Audi RS Q8 και Bentley Bentayga W12, με συνολική ισχύ PS!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Top 5: Τα ταχύτερα SUV στον κόσμο

Όλα τα μοντέλα βασίζονται σε διαφορετικές εκδόσεις της πλατφόρμας MLB του VW Group, όμως παρότι αποτελούν πολυτελή SUV επιδόσεων, έχουν διαφορετικό προσανατολισμό. Πριν δούμε την κόντρα, ας εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

  • Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid: Υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από κινητήρα twin-turbo V8 4,0 λίτρων (550 PS) και ηλεκτροκινητήρα (136 PS), με συνδυαστική απόδοση 680 PS και τα 900 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική ταχύτητα 295 km/h. Βάρος 2.565 kg.
  • Lamborghini Urus: Κινητήρας twin-turbo V8 4,0 λίτρων με απόδοση 650 PS και 850 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,6” και τελική ταχύτητα 305 km/h. Βάρος 2.199 kg.
  • Audi RS Q8: Κινητήρας twin-turbo V8 4,0 λίτρων, με ήπιο υβριδικό σύστημα, που αποδίδει 600 PS και 800 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική ταχύτητα 305 km/h. Βάρος 2.315 kg.
  • Bentley Bentayga W12: Κινητήρας twin-turbo W12 6,0 λίτρων με απόδοση 608 PS (635 PS για την έκδοση Speed) και 900 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,1" (3,9") και η τελική ταχύτητα 301 km/h (306 km/h). Βάρος 2.440 kg

Εσείς σε ποιο θα ποντάρατε;