Πόσα τουβλάκια Lego χρειάζονται για να φτιάξεις μια Ferrari Monza SP1 σε φυσικό μέγεθος; 

Πόσα τουβλάκια Lego χρειάζονται για να φτιάξεις μια Ferrari Monza SP1 σε φυσικό μέγεθος; 

H κατασκευή της Ferrari Monza SP1 ολοκληρώθηκε σε 339 ημέρες και εκτίθεται στη Legoland της Δανίας. 

H αλήθεια είναι πως χρειάζεται να έχεις πολύ... βαρύ πορτοφόλι για να αγοράσεις μια Ferrari Monza SP1. Όμως πρέπει να έχεις πολύ μεγαλύτερη υπομονή για να «χτίσεις» μια Monza SP1 από τουβλάκια Lego και μάλιστα όχι μινιατούρα αλλά σε φυσικό μέγεθος.

Η συγκεκριμένη Ferrari κατασκευάστηκε στην Τσεχία και μάλιστα χρειάστηκε και η βοήθεια σχεδιαστών από το Μαρανέλο. Για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 383.610 τουβλάκια Lego, και το όλο έργο υλοποιήθηκε σε 339 ημέρες. 

ferrari lego
Οι ρόδες και το τιμόνι της, ήταν τα μόνα αυθεντικά εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για το μοντέλο φυσικού μεγέθους βάρους 1,34 τόνων.

Το αυτοκίνητο εκτίθεται στην Legoland της Δανίας, ενώ ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα φώτα της λειτουργούν κανονικά. 

ferrari lego

Να θυμίσουμε πως η εξωτική Ferrari Monza SP1 πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μαζί με τη διθέσια εκδοχή της SP2, με περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων και για τα δύο μοντέλα. Κάτω από το μακρύ καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 6.262 cc με απόδοση 810 PS και 719 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 2,9", τα 0-200 km/h έρχονται σε 7,9" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 300 km/h.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube