Πόσα ακόμη SUV θα φτιάξει η Volkswagen;

Πόσα ακόμη SUV θα φτιάξει η Volkswagen;

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας μιλά για τα σχέδια της VW στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Πριν από λίγα χρόνια, η Volkswagen είχε μόνο δύο SUV: το Touareg και το Tiguan. Ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση σε οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας ώθησε την εταιρεία να επενδύσει στην εξέλιξη ενός διευρυμένου χαρτοφυλακίου crossover.

Σαν αποτέλεσμα η VW έχει πλέον περισσότερα από δώδεκα αυτοκίνητα της κατηγορίας σε εξέλιξη. Το ερώτημα είναι πότε θα σταματήσουν να επεκτείνουν τα μοντέλα της συγκεκριμένης οικογένειας. Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί τόνισε στο Autocar ο επικεφαλής του R&D της εταιρείας, ο Frank Welsch.

«Δεν νομίζω ότι εξέλιξη έχει τελειώσει, ωστόσο έχουμε αρκετά SUV. Δεν χρειαζόμαστε 10 ακόμη. Πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο που να είναι αποτελεσματικό και εμπορικά αποδοτικό και βιώσιμο, είπε. «Εάν έχουμε πάρα πολλά μοντέλα και πουλάμε 30.000 ή 40.000 μονάδες το χρόνο, δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα. Θα επικεντρωθούμε στα αυτοκίνητα που μπορούν να είναι επιτυχημένα».

Ενώ τα νέα μοντέλα έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγονται ή βρίσκονται στη φάση εξέλιξης, κάποια άλλα έχουν σταματήσει ή θα σταματήσουν στο εγγύς μέλλον, έτσι ώστε η Volkswagen να μείνει με τον ίδιο πάνω-κάτω αριθμό μοντέλων στην κατηγορία. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα από ό, τι σήμερα», πρόσθεσε ο Welsch. «Έχουμε SUV, σε κάθε κατηγορία της αγοράς», είπε. 

Η VW θα προχωρήσει σύντομα στον κόσμο των ηλεκτρικών SUV με τις δύο εκδόσεις του ID.4: Την κανονική και την coupe. Στις ΗΠΑ, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των Tiguan, Atlas Cross Sport και Atlas, ενώ στη Γερμανία και στην Ευρώπη η γκάμα είναι πιο... γενναιόδωρη. Περιλαμβάνει το T-Cross, τα T-Roc και T-Roc Cabriolet, το Tiguan και το Tiguan Allspace, αλλά και το Touareg. Στην αγορά της Κίνας δεσπόζουν τα Tharu, Tayron, Tiguan, Teramont, Teramont X και Touareg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube