Πώς θα ήταν μια σύγχρονη BMW 3 Series Compact;

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη BMW 3 Series Compact;

Η "κοντή" έκδοση της 3 Series είχε το ρόλο που έχει σήμερα η 1 Series.

Η BMW 3 Series Compact ήταν ένα τρίθυρο premium C-Segment μοντέλο που κυκλοφόρησε σε δύο γενιές (E36 και E46) μεταξύ 1993 και 2004, ως η "κοντή" έκδοση της τριάρας. Τα χρόνια πέρασαν, οι κατηγορίες άλλαξαν μορφή, και το ρόλο της Compact στη γκάμα της BMW μοιράζονται δύο μοντέλα - η πιο πρακτική πεντάθυρη 1 Series και η αρκετά πιο ελκυστική δίθυρη 2 Series Coupe.

Παρόλα αυτά η ρωσική ιστοσελίδα Kolesa δημιούργησε δύο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη 3 Series Compact βασισμένη στη νέα γενιά G20 της τριάρας.

BMW 3 Series Compact rendering

Όπως βλέπουμε ο "καλλιτέχνης" κόντυνε σημαντικά το μεταξόνιο και τον πίσω πρόβολο της 3 Series, χαρίζοντας στο ψηφιακό μοντέλο παρόμοιες αναλογίες με τους προκατόχους του. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έκανε πολύ καλή δουλειά καθώς ο μικρός πίσω όγκος δένει πολύ αρμονικά με την έντονη κλίση της οροφής, ενώ τα επιθετικά φώτα και ο σπορ προφυλακτήρας M Sport ταιριάζουν γάντι με τον νεανικό προσανατολισμό του (υποτιθέμενου) μοντέλου.

Μπορεί η 3 Series Compact να μην έχει θέση στη σημερινή αρένα των πωλήσεων, όμως renderings σαν και αυτά εξάπτουν τη φαντασία μας και μας κάνουν να αναπολούμε τις εποχές που τα τρίθυρα μοντέλα με coupe αμάξωμα είχαν κατακλύσει την αγορά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube