Πώς θα ήταν μια Alfa Romeo MiTo GTAm;

Πώς θα ήταν μια Alfa Romeo MiTo GTAm;

Μια υποθετική κορυφαία έκδοση της MiTo ζωντανεύει χάρη σε ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες.

Μπορεί η Alfa Romeo MiTo (2008-2018) να έχει καταργηθεί από τη γκάμα της ιταλικής φίρμας χωρίς άμεσο αντικαταστάτη, όμως οι alfisti συνεχίζουν να ονειρεύονται υποθετικές σπορ εκδόσεις της μικρής Alfa όπως αποδεικνύουν οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο.

Τα δύο renderings είναι μια δημιουργία του Αλέξανδου Λιαδάκη που σπουδάζει στο ΤΕΙ Οχημάτων Θεσσαλονίκης. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής κατάφερε να προσαρμόσει στη MiTo τον εμπρός προφυλακτήρα της Giulia GTAm, διατηρώντας τις τεράστιες εισαγωγές αέρα, τις εσοχές γύρω από τη γρίλια και το περίτεχνο σπλίτερ. Πρόσθεσε επίσης τις μαύρες ζάντες με τις κίτρινες δαγκάνες φρένων, τις αεροδυναμικές προεκτάσεις των μαρσπιέ και τον εντυπωσιακό πίσω διαχύτη με τις διπλές κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης από την Akrapovič. Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο είναι μια απλή MiTo με διακριτική αεροτομή, μαύρα πλαίσια στα φώτα, ασημί καθρέφτες και την παραδοσιακή απόχρωση της Alfa Romeo.

Alfa Romeo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλες οι Alfa Romeo GTA που αγαπήσαμε

Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως η ισχυρότερη έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo MiTo ήταν η Quadrifoglio Verde (στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Veloce) με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,4 λίτρων και απόδοση 170 PS. 

Στην Έκθεση Γενεύης του 2009, η Alfa Romeo είχε παρουσιάσει την MiTo GTA Concept σε μορφή πρωτοτύπου, η οποία αυτήν εξερευνούσε την πιθανότητα μιας καυτής έκδοσης. Φορούσε ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο, ενεργή ανάρτηση και ισχυρότερα φρένα, ενώ κάτω από το καπό βρισκόταν ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1742 cc με απόδοση 240 PS που κινούε τους εμπρός τροχούς. Παρόλο που ακολούθησε έντονη φημολογία για μια πιθανή έκδοση παραγωγή, η Alfa Romeo αποφάσισε να μην εξελίξει περαιτέρω το πρωτότυπο βάζοντας τέλος στα σενάρια για μια MiTo GTA.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube