Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FIAT 131 Abarth Rally;

Πώς θα ήταν ένα σύγχρονο FIAT 131 Abarth Rally;

Σχεδιαστής της Mercedes-Benz οραματίζεται την αναβίωση του αγωνιστικού μοντέλου της FIAT.

Gabriel Nemeth, μπορεί να εργάζεται ως σχεδιαστής αυτοκινήτων στη Mercedes-Benz, όμως στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται και με ανεξάρτητα project με τα σήματα άλλων κατασκευαστών. Ένα από αυτά είναι η αναβίωση του FIAT 131 Abarth Rally, την οποία μας παρουσίασε σε μορφή σκίτσων και τρισδιάστατου μοντέλου στον ψηφιακό κόσμο.

Να θυμίσουμε πως το FIAT 131 Abarth Rally κυκλοφόρησε το 1976 σε περιορισμένο αριθμό 400 μονάδων για λόγους ομολογκαρίσματος, ως ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ FIAT, Bertone και Abarth. Το αντίστοιχο αγωνιστικό μοντέλο χάρισε στους Ιταλούς 3 τίτλους κατασκευαστών στο WRC (1977-1978-1980), ενώ οι Markku Alen (1978) και Walter Röhrl (1980) κέρδισαν πρωταθλήματα οδηγών πίσω από το τιμόνι του.

FIAT 131 Abarth Rally

Η σύγχρονη εκδοχή του ιταλικού μοντέλου διατηρεί τους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών και τα υπερτονισμένα φτερά του προκατόχου του, όπως και τη χαρακτηριστική φορεσιά της Alitalia με πράσινα και κόκκινα γραφικά σε λευκό αμάξωμα.

Κατά τα άλλα, ο σχεδιαστής επέλεξε μια σαφώς πιο "καμπυλωτή" προσέγγιση για το νέο 131 Abarth, με τα διπλά στρογγυλά φώτα εμπρός και τις αναλογίες να φέρουν ένα άρωμα από Alfa Romeo GTA. Μια όμορφη λεπτομέρεια είναι οι εισαγωγές αέρα που ενσωματώνονται στα φτερά, και το εμπρός σπλίτερ που προεξέχει από τον προφυλακτήρα.

Πίσω, τα τετραγωνισμένα φώτα του πρωτότυπου 131 Coupe έχουν δώσει τη θέση τους σε δύο στρογγυλά LED. Όπως και το κλασικό μοντέλο, έτσι και η μετενσάρκωση του έχει δύο αεροτομές - μια στην οροφή και μια ενσωματωμένη στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Ο σχεδιαστής οραματίστηκε το όχημα ως ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Δεν ξέρουμε αν σας αρέσει το Abarth του Gabriel Nemeth, όμως οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό το πολύ ενδιαφέρον project που ξυπνά μέσα μας τη νοσταλγία για αγωνιστικά δίπορτα μοντέλα όπως αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube